PUBLICITAT

Balanç positiu de cinc comerços el primer mes d''obertura exprés'

  • El 62,5% s'acull al procediment simplificat, i creixen un 70% les reserves de nom comercial
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca es prepara per a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir Foto: ANA / N.M.

El Govern va fer balanç ahir del primer mes del procediment simplificat d'obertura de comerços, que permet iniciar un negoci en només un dia. L'Executiu va assegurar que el balanç és satisfactori ja que el 62,5% de les obertures entre el 3 de setembre i el 3 d'octubre s'han gestionat amb aquest procediment. Durant el mateix període de l'any passat el percentatge era del 40%. Sigui quina sigui la manera d'engegar un negoci, durant el primer mes d'obertura exprés el balanç de creació de nous establiments ha estat positiu en cinc: van obrir 64 comerços i en van tancar 59.

El Govern no va facilitar les xifres d'obertura i tancament de comerços del mateix període de l'any passat, però si el de reserves de noms comercials, un tràmit previ a l'obertura d'un nou comerç o pel canvi del seu nom comercial. Així, si entre el 3 de setembre i el 3 d'octubre de l'any passat es van efectuar un total de 56 reserves, aquest any han estat 95, el que suposa un increment «espectacular» del 70%, va manifestar el ministre portaveu, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Finalment, en els casos de canvis de titular hi va haver 27 demandes i el procediment abreujat va ser emprat per 17 propietaris.

La duana s'adapta a la UE / D'altra banda, i també en Consell de Ministres, l'Executiu va aprovar un projecte de llei de modificació de la Llei de franquícies duaneres amb la voluntat d'adaptar-la a la normativa que exigeix la UE. Amb aquest canvi es dóna més seguretat jurídica als importadors de mercaderies de productes no comercials, va explicar Cinca, que va afegir que les modificacions no aporten cap novetat perquè fins ara la Duana ja treballava com si estigués en vigor la legislació.

El ministre va explicar que va ser al 2003 quan la Unió Europea va demanar que s'adaptessin les disposicions nacionals a la normativa comunitària.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT