PUBLICITAT

Andorra inicia contactes amb Bèlgica i Suïssa per signar CDI

  • Saboya participa a la Cimera de Caps d'Estat i de Govern dels països de la Francofonia, al Congo
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Golbert Saboya, aquest cap de setmana, a Kinshasa. Foto: SFG

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va assistir aquest cap de setmana a la XIVa Cimera de Caps d'Estat i de Govern dels països de la francofonia que va tenir lloc a la República Democràtica del Congo. Saboya va mantenir trobades bilaterals amb el seu homòleg belga, Didier Reynders, així com amb el viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors luxemburguès, Jean Asselborn, per tractar la possible signatura d'un conveni per evitar la doble imposició (CDI) entre aquests estats i Andorra. També va transmetre al vicepresident de la Confederació Helvètica, Ueli Maurer, la voluntat de negociar un CDI amb Suïsa. El titular d'Afers Exteriors va destacar durant el seu discurs els passos empresos per a l'obertura econòmica d'Andorra.

Aprofitant l'estada a la capital de la República Democràtica del Congo per a participar en la Cimera de l'Organització internacional de la Francofonia, Saboya va mantenir trobades amb diversos caps d'Estat i de Govern per iniciar contactes de cara a la signatura de convenis de doble imposició i intercanviar informació amb altres petits estats sobre el procés d'acostament a la Unió Europea.

Saboya es va reunir amb el seu homòleg belga, Didier Reynders, amb qui va parlar sobre la possibilitat de signar un acord de no doble imposició; qüestió sobre la qual també va conversar amb el viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors luxemburguès, Jean Asselborn, després del primer contacte establert amb aquest país en la darrera Assemblea General de la Nacions Unides. També amb la mateixa temàtica va trobar-se amb el vicepresident de la Confederació Helvètica, Ueli Maurer.

Durant el viatge a Kinshasa, el titular d'Afers Exteriors va compartir l'estat dels treballs d'acostament a la Unió Europea dels petits estats amb el ministre d'Estat de Mònaco, Michel Roger, i va transmetre a la ministra d'Estat dels Emirats Àrabs Units, Reem Alhashimy, els passos empresos per l'obertura econòmica d'Andorra i, especialment, el nou marc fiscal i la Llei d'inversions estrangeres.

Segons va informar el Govern en un comunicat, el ministre Saboya va pronunciar un discurs en el què posava en relleu els diversos àmbits d'acció de l'Organització internacional de la Francofonia associant l'Educació a la propera presidència d'Andorra al Consell d'Europa i els programes en els què el Principat ha participat financerament com la Iniciativa per l'aigua, projecte que es desenvolupa a la regió del Sahel, fortament afectada per la sequera i la manca d'aliments. El ministre també va esmentar l'ajuda d'Andorra a la població víctima de la situació de conflicte que es viu al Nord Kivu.

Finalment, Saboya va fer èmfasi de la voluntat d'obertura econòmica expressada fa un any davant dels diversos fòrums internacionals i de la reforma actual que reafirma la vocació d'una Andorra que «aposta per la competitivat i la transparència vers la comunitat internacional», indica el comunicat.

NOUS MEMBRES / De la sessió d'aquest any de la Cimera, es pot destacar l'admissió d'Armènia com a membre de ple dret, de Qatar com a membre associat i d'Uruguay com a membre observador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT