PUBLICITAT

32 empreses estrangeres faran una inversió inicial de sis milions d'euros

  • Entre les demandes per instal·lar-se a Andorra hi ha empreses d'indústria lleugera, d'indústria alimentària i de tecnologies de la informació
15102012_marti
El cap de Govern, Toni Martí, visitant les instal·lacions de Texbor acompanyat dels seus responsables, Josep Maria Masó i els seus fills. Foto: TONY LARA
El cap de Govern, Toni Martí, ha anunciat aquest dilluns que tres mesos després de l'aprovació de la Llei d'inversions estrangeres, ja s'han rebut un total de 32 demandes d'inversió estrangera, 22 de les quals provinents d'Espanya, dues de França, dues xineses, i d'altres provinents de països com Alemanya, Bèlgica i Holanda, entre d'altres. Es preveu que les 32 iniciatives, que estan gairebé totes autoritzades, faran una inversió inicial de 6 milions d'euros. Martí ha destacat aquestes xifres en el decurs d'una ronda de visites a empreses del país "pioneres" en la diversificació econòmica, ja sigui en l'àmbit de les indústries lleugeres, com és el cas del fabricant de cintes Texbor, o en les noves tecnologies, com Ordino Studios, dos sectors que Martí considera que "tenen un gran futur a Andorra".
El cap de Govern ha indicat que ja hi ha 32 demandes d'empreses estrangeres per instal·lar-se a Andorra gràcies a la nova Llei d'inversions estrangeres. La majoria provenen d'Espanya, però també hi ha inversors francesos, xinesos, holandesos i alemanys. Entre les iniciatives, que suposaran una inversió inicial de sis milions d'euros, hi ha empreses d'indústria lleugera, d'indústria alimentària i de tecnologies de la informació.

Precisament, Martí ha fet aquest dilluns una ronda de visites a empreses ja establertes al país que serveixen d'exemple de diversificació i d'obertura econòmica. El cap de Govern ha visitat l'empresa d'implants dentals Soadco, Ordino Studios i Texbor. En el cas d'Ordino Studios, Martí ha destacat els 25 nous llocs de treball que s'hi han creat, mentre que a Texbor, dedicada a la fabricació de cintes, ha admirat el fet que exporta el 98% de la producció.

El propietari de Texbor, Josep Maria Masó, ha explicat que contràriament al que es pugui pensar, no han tingut mai cap problema amb els tràmits duaners. Els principals obstacles que es troben actualment són el poc crèdit que concedeixen les entitats bancàries, i l'elevat cost del sòl industrial, per la qual cosa ha reclamat la creació d'un polígon industrial. Respecte a la proposta, el cap de Govern ha indicat que es tracta d'una qüestió urbanística, per la qual cosa "és una reflexió que s'ha de fer dins de la serenor i amb tots els comuns".

Masó també ha valorat positivament la introducció del nou marc fiscal, ja que ha assegurat que el sistema actual d'impostos indirectes sobre les mercaderies els perjudicava, un problema que quedarà resolt amb l'aplicació del nou IGI. El responsable de Texbor també veu amb bons ulls el nou impost de societats, ja que es tracta d'un tipus molt més competitiu del que paguen les empreses de qualsevol país de l'entorn.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT