PUBLICITAT

Martí i Bartumeu buscaran l'acord en l'apropament a la UE

  • El socialdemòcrata considera necessari treballar les relacions amb Europa conjuntament
ELPERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu arriba a la darrera sessió del Consell General. Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es reunirà demà amb el cap de Govern, Toni Martí, per parlar sobre política exterior, i més concretament, sobre les relacions econòmiques i socials amb la Unió Europea. Així ho va avançar Bartumeu al programa Ara i Aquí de RNA, on va dir que en aquest àmbit hi ha «una escletxa» en la que poder treballar plegats, de manera que es pugui assolir un bon acord d'associació amb Europa.

Bartumeu va explicar que la reunió, convocada a petició de Martí, servirà per avançar en el diàleg per assolir un acord amb la Unió Europea. El president del grup parlamentari socialdemòcrata creu que hi ha una «escletxa» d'entesa amb el Govern i que cal treballar de manera conjunta perquè és un tema transcendental pel futur del país, reproduïa l'ANA.

ELS CDI I ELS NOUS CRITERIS DE L'OCDE / En política exterior, Bartumeu va insistir en què el conveni per evitar la doble imposició (CDI) rubricat amb França és un «mal acord» perquè es va establir amb precipitació i no permet avançar en l'arribada de la inversió estrangera ja que encara no hi ha un impost sobre la renda. En aquest sentit, va tornar a assenyalar que aquest és un exemple del que no s'ha de fer en política exterior.

Pel que fa a les possibles demandes de l'OCDE en matèria d'intercanvi d'informació, Bartumeu va dir que l'OCDE ha passat a «l'estadi superior» i que més que acostar-se a una qüestió que faci modificar els convenis i que els deixaria obsolets, el país s'acosta a que «ens demanin l'intercanvi d'informació automàtic», i va afegir que «això no ho temo, ho sé». Bartumeu va reiterat la bona predisposició a parlar sobre aquestes qüestions amb el Govern i va posar l'exemple de la pregunta que es va debatre el passat dijous al Consell General, sobre l'aplicació dels acords d'intercanvi d'informació fiscal. En aquest sentit, creu que si no ofereixen credibilitat a aquests països, serà difícil signar acords per evitar la doble imposició.

Pel que fa ala signatura d'un possible CDI amb Espanya, Bartumeu creu que també inclourà una clàusula similar a la que ha establert França, perquè «és impensable que Espanya accepti un conveni devaluat o rebaixat pel que fa a la seva capacitat d'intervenció sobre els seus nacionals en el cobrament de tributs i impostos».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT