PUBLICITAT

El secretari general del Consell d'Europa visita el Principat

  • Serà la primera vegada que el país presideixi aquesta organització, que serà oficial en tres setmanes
EL PERIÒDIC
ESTRASBURG

Periodic
Thorbjorn Jagland Foto: CONSELL D'EUROPA

El secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, visitarà Andorra oficialment avui. Una visita programada ja que, en tres setmanes, el Principat ha d'assumir per primera vegada la presidència semestral de l'organització europea de 47 estats membres.

Durant la seva visita de només una jornada, Jagland s'entrevistarà amb el cap de Govern, Antoni Martí Petit, i amb els ministres d'Exteriors, Gilbert Saboya, i d'Educació i Joventut, Roser Suñé.

Després de reunir-se amb el síndic general i la subsíndica del Consell General, Vicenç Mateu Zamora i Mònica Bonell, a més de visitar la Casa de la Vall, està previst que Jagland es trobi amb els membres de la delegació d'Andorra davant el Consell General.

La comitiva per portar al secretari general del Consell d'Europa es reunirà amb la demòcrata Meritxell Mateu, i també amb Gerard Barcia i Sílvia Bonet, per part dels socialdemòcrates.

A més de tots els temes relacionats amb la presidència andorrana, Jagland vol abordar en les seves trobades les prioritats del Consell d'Europa, la situació dels drets humans al continent en general i la reforma, encara pendent, de l'organització, segons van informar a Efe fonts procedents del Consell.

Andorra es va adherir al Consell d'Europa el 10 de novembre de 1994. I, des de llavors, ha ratificat ja 42 convenis europeus, ha signat quatre que encara estan pendents de ratificar i encara no ha firmat ni ratificat fins a un total de 168 convenis.

El jutge andorrà del Tribunal Europeu de Drets Humans, Josep Casadevall, ocupa la vicepresidència de la Cort i la presidència de la Sala Tercera, la que examina la forma i el fons de las demandes presentades contra Espanya.

L'actual presidència albanesa del Consell d'Europa donarà pas a l'andorrana en una cerimònia que se celebrarà el proper 9 de novembre, durant la celebració d'una conferència del Comitè de Ministres, òrgan executiu del Consell d'Europa, a la ciutat albanesa de Tiranna.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT