PUBLICITAT

Martí qualifica de «profitosa» la trobada amb Bartumeu

  • La voluntat és arribar a un acord en matèria de polítiques exteriors
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu i Martí conversen apartats al Consell General Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, i el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es van reunir ahir per parlar sobre l'encaix amb la Unió Europea. Martí va qualificar de «profitosa» la trobada, i va valorar que «anem pel bon camí». Des del grup socialdemòcrata es coincideix, en certa mesura, amb la valoració de Martí, i en un comunicat assenyalaven que la reunió «haurà servit per confirmar la voluntat de mantenir un canal de mútua informació en l'àmbit de les relacions econòmiques d'Andorra amb l'entorn europeu».

De fet, Martí assenyalava que «l'escletxa» que Bartumeu deia veure, «pot ser una realitat», i va insistir que tot dependrà de la voluntat de les dues parts que es puguin «encarar les relacions amb la Unió Europea amb la unanimitat amb què s'han d'afrontar els temes internacionals».

Justament per aquesta darrera qüestió, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va treure importància a la reunió. Cinca va voler donar una «imatge de normalitat» a la trobada, doncs el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es reuneix freqüentment amb els presidents dels dos grups parlamentaris per informar-los dels passos que es van fent, doncs «és important assolir acords nacionals amb el conjunt de forces polítiques del país», per així «garantir una continuïtat en les relacions internacionals», sigui quin sigui el color que governi. De fet, si es trenqués la continuïtat la política exterior, suposaria «un cost molt elevat per Andorra».

Així mateix també ho reconeix el grup socialdemòcrata. «De fet, el que es busca és reforçar la col·laboració, ja establerta fa uns mesos amb el ministre d'Exteriors, en tots els aspectes que fan referència al nou embrancament d'Andorra amb la Unió Europea. Una col·laboració que s'inscriu en la línia de les converses reiniciades per Andorra l'any 2009 i a les quals es vol donar continuïtat en el marc d'una política d'Estat», assenyala el comunicat.

S'espera doncs que hi hagi més reunions, i tot i no haver establert un calendari, «hi ha bona predisposició de les parts», va assegurar Martí.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT