PUBLICITAT

20 milions menys d'ingressos per la deducció de l'IGI

  • El Consell General d'aquest dijous ha finalitzat amb l'aprovació d'una modificació de la Llei que permet deduir el nou impost en les mercaderies en estoc des del 2010
18102012_cinca1
El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, durant la sessió de Consell General d'aquest dijous. Foto: ANA/ Marta Tort
La sessió de Consell General d'aquest dijous ha finalitzat amb l'aprovació d'una modificació de la Llei de l'IGI que permet deduir aquest nou impost en les mercaderies en estoc des del 2010. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha detallat que d'aquesta manera s'evita que els estocs quedin doblement gravats, però també ha posat de manifest que el cost que tindrà per l'Estat aquesta mesura serà significativa, i que pot arribar a superar els 20 milions d'euros. Cinca també ha agraït que no s'hagin presentat esmenes, cosa que ha permès agilitzar l'aprovació de la modificació i hagi acabat amb la incertesa que s'havia generat en els obligats tributaris.
De la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha recordat que aquesta problemàtica ja estava solucionada en el redactat original de la seva proposició de llei, però ha donat suport a la mesura, que ha qualificat com a 'reacció tardana a les queixes del sector comercial' perquè finalment s'evita la doble imposició en els estocs. 

Per últim, el conseller demòcrata Martí Salvans també ha valorat positivament la mesura, i ha afegit que és possible que la Llei de l'IGI s'hagi de sotmetre a noves modificacions en un futur ja que la directiva europea en què es basa també s'ha modificat en reiterades ocasions des de la seva aprovació el 2006.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT