PUBLICITAT

L'IVA, l'euro i la llei comptable centren la sessió de control

  • Els reformistes volen saber per què no ha entrat a tràmit la imposició indirecta
  • Nomen pregunta per les implicacions de l'acord monetari amb la Unió Europea
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Armengol, conseller reformista. Foto:

El projecte de llei de l'IVA, l'acord monetari amb la Unió Europea i l'aplicació de la llei comptable centraran la sessió de control al Govern que se celebrarà aquesta tarda al Consell General. Reformistes i ApC van entrar ahir diverses preguntes urgents sobre aquestes qüestions que prometen un debat polèmic a la Casa de la Vall.

El conseller general reformista per la parròquia de la Massana, Daniel Armengol, preguntarà per què el Govern socialdemòcrata no ha entrat a tràmit el projecte de llei de l'IVA, tot i haver expirat tots els terminis en què s'havia compromès a fer-ho. Segons els últims pronunciaments de l'Executiu en la matèria, la llei de l'IVA hauria d'haver arribat a la Casa de la Vall a principi de l'actual període de sessions, que va començar fa més d'un mes. CR vol conèixer aquest projecte de llei per negociar la reforma fiscal d'una manera global, ja que els reformistes sempre s'han declarat contraris a discutir sobre els impostos directes sense tenir la imposició indirecta damunt la taula.

El president del Grup ApC, Eusebi Nomen, va presentar dues preguntes pel tràmit d'urgència. La primera es refereix a la negociació de l'acord monetari amb la Unió Europea que el Govern està duent a terme. Aquest acord haurà de permetre que Andorra utilitzi l'euro com a moneda pròpia de manera oficial, així com que el Principat pugui encunyar la moneda europea. Però el que Nomen vol saber és quines implicacions tindran aquests acords més enllà d'aquestes dues obvietats.

D'altra banda, el president del Grup ApC també preguntarà a l'Executiu sobre la interpretació de la Llei de comptabilitat. El ministre d'Economia i Finances, Pere López, va afirmar dimarts que per poder presentar els comptes de l'exercici 2010 caldrà haver presentat els de l'exercici 2009. Això fa que, tot i que qui no presenti els comptes aquest any no rebi sancions, sí que les rebrà l'any vinent, un cop el règim sancionador estigui en vigor, ja que no serà possible presentar els comptes d'un any sense haver dipositat els de l'any anterior. López també va assegurar a la roda de premsa de dimarts que les empreses que no presentessin els comptes no podrien efectuar cap inscripció al registre de societats, qüestió que Nomen també vol aclarir al debat d'avui.

LA RUNA D'ENCAMP
L'última pregunta entrada per tràmit d'urgència prové del Grup Reformista. El conseller general Amadeu Rossell preguntarà al Govern socialdemòcrata pel conveni signat entre l'Executiu i el Comú d'Encamp pel trasllat de runa d'Envalira a l'abocador del Maià. [email protected]Per a més informació consulti l'edició en paper.Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT