PUBLICITAT

Un canvi en el calendari obligarà Marín a absentar-se d'Arcalís

  • La FIS situa Veysonnaz a la Copa del Món en les mateixes dates de la Copa d'Europa andorrana
R. M. S.
ARINSAL

Periodic
Esquiadors, entrenadors, tècnics i directius de la FAE, ahir a Arinsal, abans de l'esmorzar de Nadal que organitza cada any Foto: RICARD COMA

El calendari de Lluís Marín establia una sèrie de curses de la Copa del Món que ara han canviat. La FIS, obligada a buscar una altra cita degut a què ha caigut del calendari la prova de Kongsberg que s'havia de disputar el 8 de febrer, ara ha decidit enviar el circuit mundial a Veysonnaz (Suïssa) els dies 15 i 16 de març. Dóna la casualitat que aquestes dates estaven establertes per a la Copa d'Europa d'snowboardercross d'Arcalís, i és per això que Marín serà baixa per a la cita andorrana.

«Ara tenim un mes d'aturada, que puc aprofitar per recuperar-me de l'esquena, però malauradament han posat una Copa del Món just quan coincideix amb la Copa d'Europa d'aquí a Andorra i no podrà ser. Els meus objectius són a la Copa del Món i ara esperem que vinguin altres corredors aquí», va manifestar ahir l'andorrà durant l'esmorzar de Nadal que la Federació Andorrana d'Esquí organitza habitualment, i que ahir va ser a Arinsal-Vallnord.

Així, el calendari de Marín serà ara els Mundials d'Stoneham, del 24 al 26 de gener, i de la Copa del Món, Blue Mountain (1 i 2 de febrer), Sochi (16 i 17 de febrer), Arosa (8 i 9 de març), Veysonnaz (15 i 16 de març), i Sierra Nevada (20 i 21 de març).

VERDÚ ENTRE ELS MILLORS DEL MÓN / Joan Verdú s'ha situat el tercer del món de la seva edat (17 anys), després d'una temporada que sembla anar pel bon camí: «Un dels meus objectius era estar entre els cinc millors de la meva edat en gegant i crec que el resultat està assolit», va manifestar ahir el jove esquiador. «Ara en Copa d'Europa m'agradaria entrar entre els 30 millors. Tinc ganes de seguir millorant per progressar. Tinc pressió, està clar, però segueixo treballant».

Per la seva part, Carles Visa, director tècnic de la FAE, va considerar sobre Verdú que no es faran canvis en el seu calendari: «Continuarem amb la línia que havíem plantejat. Haurà de seguir en l'aprenentatge en la Copa d'Europa i serà ell qui ens marcarà el ritme. La idea amb ell és fer les coses sense voler córrer més del compte. Confiem en el seu talent».

LA LLUITA DE GUTIÉRREZ / Mireia Gutiérrez va analitzar la temporada: «L'any passat vaig estar molt temps sense esquiar, els meus punts han pujat i ara surto lluny en Copa del Món, i quan no injecten la pista com a les últimes carreres, es marca i és difícil entrar entre les 30». Amb tot, l'andorrana està «tranquil·la» perquè creu que és «qüestió de paciència». «A Semmering injectaran i suposo que tindré més opcions de classificar-me», va afirmar. «Estic contenta perquè veig que no estic lluny».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT