PUBLICITAT

Grandvalira, única candidata ferma a rebre els Mundials 2015

  • Luc Cristina (FIS) assegura que Andorra està «davant d'una bona oportunitat»
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un dels esquiadors, en el moment d'iniciar la competició, ahir Foto: GRANDVALIRA

Grandvalira es postula com la principal candidata per acollir els Mundials de Km Llançat al 2015. Així ho va comunicar Luc Cristina, responsable d'homologacions i delegats tècnics de quilòmetre llançat de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), argumentant que la qualitat de la prova de Copa del Món celebrada ahir, amb el fet que la resta de possibles seus no han refermat les seves candidatures, fan de Grandvalira la principal favorita.

Cristina destaca, a més, que el fet que Grandvalira hagi acollit dues proves de la Copa del Món la posiciona com a primera opció. El delegat de la FIS va aprofitar la prova de les Antenes de Grau Roig per visitar la Riberal, pista que s'està condicionant per ser homologada i poder acollir futures proves en aquesta disciplina. «Farem la visita a la pista Riberal i preguntarem als corredors, esperem que Grandvalira estigui preparada per acollir els campionats mundials el 2015», va dir Cristina reconeixent que Andorra «està davant d'una bona oportunitat».

D'altra banda, el tècnic de la FIS s'ha mostrat molt satisfet amb l'organització, que ha hagut de treballar molt dur per mantenir la pista en perfecte estat després de la nevada caiguda a les últimes hores. «Hem assolit velocitats de 150 km/h, la qual cosa és molt satisfactòria amb aquestes condicions de neu tova». El responsable de l'àrea tècnica de Km Llançat, Nadal Antor, va assegurar que es va treballar des de la 01:00h de la matinada de diumenge, quan va parar de nevar, per trepitjar la pista. «S'ha fet tot el que s'ha pogut i més», va dir. Sobre la possibilitat que Grandvalira sigui la seu d'uns campionats mundials Antor ha estat molt clar: «Hem d'invertir en aquesta opció per tal que s'homologui la pista Riberal el més aviat possible», un traçat que té més desnivell, més longitud i una zona de frenada més llarga i que, per tant, permetrà assolir velocitats més altes. «Tot es decidirà d'aquí un mes i mig a Dubrovnik (Croàcia)», va sentenciar Antor.

LA COMPETICIÓ / Els germans italians Simone i Ivan Origone van marcar el ritme en la prova de la Copa del Món. Ivan (el petit) es va endur la victòria a les Antenes sent l'únic esquiador de tota la jornada en superar els 150 quilòmetres per hora (150,69).

L'heptacampió del món i recordman mundial de Km Llançat, Simone Origone, es va quedar amb el segon lloc al podi amb una velocitat de 148,42 km/h. El tercer lloc al calaix va ser pel vigent campió de la Copa del Món, l'austríac Klaus Schrottshammer, amb un temps de 147,75 km/h. En categoria femenina la sueca Sanna Tristand, l'única participant en la màxima categoria va assolir 142,86 km/h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT