PUBLICITAT

Alguaire tanca l'hivern amb 4.000 passatgers menys

  • L'operador britànic Thomas Cook seguirà tres anys més
EL PERIÒDIC
ALGUAIRE

Periodic
L?avió de Thomas Cook amb els últims esquiadors britànics, ahir Foto: ACN / XAVIER LOZANO

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha perdut 4.000 passatgers aquesta temporada d'hivern, que va acabar ahir amb els últims vols del touroperador britànic Neilson Thomas Cook. En total han passat per la infraestructura lleidatana 21.600 persones de les quals 1.600 han utilitzat els vols a Mallorca i la resta els dels paquets turístics provinents del Regne Unit. Thomas Cook operarà durant tres anys més a Alguaire, segons el conveni, mentre el Govern segueix promocionant l'aeroport, que de moment no té més vols a la vista més enllà dels de les Illes Balears durant l'estiu.

Des d'ara i fins al juliol només operaran des de Lleida els vols d'Air Nostrum a Palma de Mallorca. Durant l'estiu s'hi afegiran els d'Eivissa i Menorca. No hi haurà més oferta ja que Travelplan no operarà a Alguaire tot i que l'any passat ho va fer. La temporada d'hivern ha acabat amb l'enlairament dels dos avions amb destinació Manchester i Londres-Gatwick, tots amb esquiadors que han passat uns dies a Andorra.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha celebrat que Thomas Cook vulgui mantenir les operacions a Lleida i també que en el seu llibre de viatges i ofertes per l'any vinent aparegui Vaquèira-Beret com a destinació recomanada amb tres pàgines a tot color. Tot i així, segons Farré «el gruix d'esquiadors seguirà anant a Andorra». Aquesta temporada, per primer cop, el touroperador ha posat a la venda les places lliures per qui vulgui utilitzar els avions com a vol comercial al Regne Unit.

Parc de manteniment / Ara el Govern centra l'atenció al parc de manteniment d'avions pioner a Europa que l'empresa Air Hoster vol posar en marxa a partir d'aquest estiu. Mentrestant 120 persones treballen a l'aeroport lleidatà. Segons el delegat a Lleida «l'aeroport està consolidat, funciona bé i està obert tot l'any a diferència d'altres aeroports que no poden dir el mateix». Segons Farré la davallada de passatgers no té més importància que la rutina habitual dels «imponderables meteorològics que no es poden resoldre».

El tancament de l'aeroport dos dies per la boira ha estat, segons Farré, el causant d'aquesta reducció. Segons ell «la boira no es un problema».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT