PUBLICITAT

Estrena inigualable

  • El FC Ordino es proclama campió de Segona sense cedir cap punt en el primer any de competició
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Els jugadors del FC Ordino celebren un gol fent pinya, en un partit d'aquesta temporada a Aixovall Foto: SILVIA CASALS / FAF

La fita aconseguida pel FC Ordino en la seva primera temporada en competició ha acabat sent immillorable. 17 partits i 17 triomfs, 89 gols a favor: 6 en contra i campió de Segona a falta de cinc jornades per finalitzar la Lliga. Ja és equip de Primera.

Cap equip havia aconseguit mai aquests registres però aquí no s'atura l'ambició: «Volem guanyar tots els partits i passar dels 100 gols», va afirmar ahir el president del club, David Urrea.

UN CAMÍ PLE D'OBSTACLES / El CF Ordino va nàixer a l'estiu del 2010 i la seva progressió en tres anys –no arriba– ha estat meteòrica. Compta amb una base per uns 150 nens amb més de l'equip sènior i ja compta amb una secció de rítmica de trenta nenes i una de judo amb un centenar. El secret de tal desenvolupament es deu a diversos factors: «És necessària una estructura sòlida i perquè hi hagi harmonia també cal estar a prop dels tècnics, esportistes i pares», es referma Urrea. Concretament en el futbol, les claus del president de tenir una estrena inigualable són altres: «Tothom ha de creure en el projecte i i tant la directiva com el vestidor han de complir cadascú la seva part; així hi ha més garantia d'èxit».

Guanyar la lliga invicte és una gesta de més mèrit tenint present que a mitjans de gener va marxar l'entrenador Carlos Sánchez per signar amb el Lusitans. Un acte comprensible segons Urrea: «Va preferir altres opcions; s'entén que et truqui el campió de Primera i vulguis anar-hi». Malgrat tot el seu relleu, Carles Vallverdú, va saber mantenir els bons resultats i s'ha guanyat la continuïtat per a la pròxima temporada a Primera, tot i que la directiva vol tenir dues persones al front del vestidor. Vallverdú té un lloc garantit a la banqueta i un objectiu que Urrea ja té clar: «Hem de consolidar-nos. Tenim un equip jove [amb cinc internacionals sub-21] que creu en el projecte. Serem ambiciosos, però sense vendre fum», va avançar el màxim mandatari.

La gran pregunta és saber si el FC Ordino podrà o voldrà estar a l'altura de Lusitans, Pidasa, Sant Julià i UE. Urrea és conscient que el nivell no té res a veure amb el de Segona i sobretot va destacar: «No volem posar-nos dates». En cap moment va descartar, però, poder lluitar pel títol.

Europa és l'únic problema a dia d'avui ja que segons normativa de la UEFA, un club ha de competir tres anys per poder jugar Europa League o Champions. L'Ordino haurà d'esperar al 2016 però ara això no preocupa. «A l'agost vam estar a punt de no entrar en la Lliga i ara és massa d'hora per parlar d'Europa», va dir un Urrea que no guarda rancúnia als clubs que s'oposaven a que l'Ordino entrés a Segona: «És passat i està oblidat però d'això s'ha d'aprendre. Pel bé de l'esport, un club no pot vetar a un altre perquè així mates aquell esport». L'Ordino no era benvingut a la lliga perquè, com ha demostrat en set mesos, genera competència, que és la salsa de l'esport i allò que alguns volien evitar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT