PUBLICITAT

Continua la caiguda de les matriculacions de vehicles

  • El març es va tancar amb una variació anual negativa del -11,1%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La Fira AIVA, on es fan contactes per vendre vehicles Foto: ÀLEX LARA

El mes de març es va tancar amb 209 matriculacions, el que suposa una variació negativa del -11,1% respecte el mes de març de l'any anterior. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística en la que assenyala que pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les matriculacions de vehicles van ser de 2.192 el que es tradueix en una variació percentual negativa del -13,7% respecte el mateix període de l'any anterior.

Les dades mostren que la matriculació de turismes al març va disminuir un -8,9%, mentre que les motocicletes i ciclomotors ho van fer en un -63,6%. Els camions i camionetes mantenen el mateix nombre de matriculacions que el mes de març de l'any anterior i els altres vehicles tenen una variació percentual positiva del 242,9%, amb una gran matriculació de motos de neu (20 unitats) durant aquest mes de març.

Les matriculacions de vehicles acumulades durant aquest any 2013 van ser de 528 el que suposa una variació negativa del -11,3%. Estadística apunta que tant els turismes, les motocicletes i ciclomotors com els camions i camionetes han davallat en un -11%, -35% i -35,3% respectivament. Els altres vehicles tenen una variació percentual positiva del 155,6%.

L'acumulat de matriculacions dels darrers dotze mesos va ser de 2.192, el que suposa una disminució del -13,7% respecte al mateix període de l'any anterior. Els turismes i els camions i camionetes presenten una variació negativa del -19,1% i -2,9%, respectivament. Així mateix les motocicletes i ciclomotors presenten una variació negativa del -21,6% mentre que els altres vehicles s'incrementen en un 63,2%.

D'altra banda, pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any, es constata un increment en la variació en els darrers tres mesos amb un 0,5% pel mes de març del 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT