PUBLICITAT

Vallnord tanca aquest hivern amb més de 700.000 dies d'esquí

  • La temporada finalitza amb l'anunci de la congelació de les tarifes per a la propera a causa de la crisi
EL PERIÒDIC
LA MASSANA / ORDINO

Periodic
Dos esquiadors es preparen per començar a practicar l'esquí blanc a les pistes de Pal al sector de Vallnord. Foto: ÀLEX LARA

Vallnord va tancar diumenge, tal com era previst, la temporada d'hivern 2012-2013 amb unes condicions de neu excel·lents i amb un total de 702.000 dies d'esquí. Amb vista a la propera temporada d'hivern, el Consell d'Administració de Vallnord va acordar ahir congelar les tarifes.

La temporada 2012-2013 es tanca amb un creixement de dies d'esquí del 3 % respecte de la temporada passada. Els sectors de la Massana, Arinsal i Pal van registrar un increment del 22 %, mentre que el sector Arcalís va disminuir un 30 %. Aquest decreixement està marcat pels vuit dies en què l'accés al sector va estar tancat i pels més de 20 dies de tancament parcial de les instal·lacions.

Amb tot, el forfet únic de Vallnord va permetre que molts clients afectats pel tancament d'Arcalís es poguessin desviar als sectors de la Massana i poguessin esquiar en unes condicions immillorables. Com a aspecte destacable, el sector Pal no es va veure obligat a tancar cap dia de la temporada per les inclemències meteorològiques.

L'hivern 2012-2013 va batre rècords quant a precipitacions de neu. En total, es van registrar 59 dies de nevades, una xifra que representa gairebé la meitat dels dies en què el domini ha estat operatiu. El sector Arcalís va acumular, en quatre mesos, nou metres de neu, mentre que Arinsal i Pal van arribar als sis. Unes xifres històriques que superen el millor registre de les deu darreres temporades.

Segons Martí Rafel, director general de Vallnord, per una banda s'ha celebrat que aquest hivern «hi ha hagut molta neu, s'ha creat molt bon ambient i s'ha esquiat molt», i que això ha estat molt positiu per als sectors de Pal i Arinsal, que van experimentar un «creixement importantíssim» respecte de l'any passat.

PREUS CONGELATS / El Consell d'Administració de Vallnord va acordar congelar les tarifes amb vista a la propera temporada d'hivern. D'aquesta manera, el preu del forfet de dia romandrà en 39 euros en temporada alta i en 35 euros en temporada baixa.

«La difícil situació econòmica que es viu en alguns dels mercats emissors clau per a Vallnord, com ara Espanya o Portugal, entre d'altres, ha estat un dels factors determinants per prendre aquesta decisió», va explicar Martí Rafel.

D'altra banda recordar que Grandvalira estarà obert fins el dia 28 d'abril.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT