PUBLICITAT

Els veïns presenten un recurs d'alçada contra el projecte

J.R.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un aparador de l'avinguda Carlemany Foto: ÀLEX LARA

L'Associació CarlemanyCalidae va presentar un recurs d'alçada a Govern en contra de l'edicte de març passat en el que es fa la convocatòria d'un concurs públic per adjudicar el projecte de remodelació de l'avinguda. El recurs posa de manifest que abans de la Llei de designació de carreteres del 2005, aquesta avinguda era una carretera general, que no s'ha fet el traspàs per passar a ser de titularitat comunal, i que per tant el Comú no hi pot fer canvis.

Així doncs, consideren que el Comú d'Escaldes-Engordany no és titular de l'avinguda i que tots els actes que vulgui efectuar per convertir-la en ús exclusiu de vianants «són actes nuls de ple dret».

D'altra banda, el recurs també posa de manifest que la conversió comporta una gran quantitat de canvis, no només de circulació sinó pel que fa a les càrregues i descàrregues, les zones d'estacionament, el transport públic, «i un llarg etcètera que afectaran a la vida quotidiana de les persones». Per aquest motiu, l'associació considera que el projecte ha de ser sotmès a informació pública, i que s'ha de possibilitar la presentació d'al·legacions per part de tots els afectats.

El recurs és «la primera de les possibles futures accions legals» que ha presentat l'Associació CarlemanyCalidae, i ha estat signat pels excònsols Josep Vidal i Lídia Magallón, exconsellers generals com Francesc Mora, Ramon Canut i Anna Dolsa, i l'expresident de la Cambra de Comerç Jordi Marquet. A més, el text s'acompanya de les signatures que s'han recollit fins ara. L'associació vol deixar clar que amb el recurs no es vol anar en contra del Comú, sinó únicament «garantir que totes les seves accions es facin respectant la llei».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT