PUBLICITAT

La quota d'inscripció i el preu de les llicències... «Ni tocar-los»

  • El president de la RFEVB deixa clar que no atendrà a les peticions dels clubs de rebaixar les tarifes
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Lluís Hillaire xerra amb un àrbitre en un partit de la temporada passada al Poliesportiu d'Andorra Foto: EL PERIÒDIC

El cap de setmana passat va haver-hi una trobada entre la junta directiva de la Real Federació Espanyola de Vòlei (RFEVB) i l'Associació de Clubs i el president, Agustín Martín, va deixar clares les intencions d'un inici. Va ser saludar als presents i abans d'entrar en matèria va dir res similar a: «La quota d'inscripció i el preu de les llicències, ni tocar-los».

D'aquesta manera donava un preavís als representants dels sis equips que s'hi van donar cita a Madrid. De diners, el tema –o més ben dit, la batalla– estrella del vòlei espanyol en els darrers anys, no volia parlar i per tant les tarifes es mantindran en el preu establert sense cap tipus de negociació possible: 11.500 euros per la inscripció i 5.600 de llicències.

Si per jugar la Superlliga el CV Andorra es va gastar uns 160.000 euros, aquest any la xifra no variarà gaire. «Necessitem, mínim, 150.000», va assegurar ahir el multidisciplinar tècnic tricolor, Lluís Hillaire. El 4 de juliol expira el termini per apuntar-se, i abans del 31 del mateix mes s'haurà de fer la primera despesa: els 15.000 euros de l'aval bancari, que per a l'entitat andorrana mai ha estat un problema, i uns 6.000 euros com a avançament.

Aquest pagament no serà un problema per a l'Andorra, ja que manté 25.000 euros de la subvenció de Govern. Fent previsió sobre la campanya 2013-2014 el club que presideix Natxo Maset també disposarà d'uns 55.000 euros –la meitat de la pròxima subvenció– però encara faltaran, apurant molt, 50.000 més. Irremeiablement l'Andorra hauran de picar portes com cada estiu per trobar un patrocinador que fa anys que no apareix. Un problema que s'ha estès de tal manera que a dia d'avui només vuit equips tenen intenció de jugar el pròxim curs a l'elit del vòlei espanyol: Almeria, Terol, Vigo, Illa Grau, Eivissa, Vecindario i els ascendits Lugo i Almoradí. El problema econòmic que salpica aquest esport l'exemplifica clarament el Sòria de Xavi Folguera, que s'ha quedat sense el seu espònsor principal i ja ha avisat que o es va una rebaixa en les quotes d'inscripció o no surt a competir. A dia d'avui, per tant, no es pot comptar amb ell ni amb el Saragossa, cuer de la Superlliga 2012-2013.

¿I el CVA? «No sé com ens en sortirem», va reconèixer Hillaire. «Hem de trobar el recolzament d'entitats privades i si no recórrer al Govern, però no hipotecarem més el club». El tècnic no va saber respondre amb un sí o un no. Hi ha incertesa i no vol vendre fum, tot i que es mostra optimista i de fet és una de les figures més actives en les negociacions amb la RFEVB, com a portaveu de l'Associació de Clubs.

Així doncs ara mateix s'estan buscant altres vies perquè les despeses per a la pròxima campanya es redueixin el màxim possible. De la reunió del cap de setmana passat es van poder aconseguir tres coses. La primera, una rebaixa en la quota de gestió al web de la federació: els clubs es podran estalviar prop de 1.000 euros pel programa videosharing que permet descarregar els partits de cada jornada i pel de les estadístiques.

La segona és que a nivell d'arbitratge, fins i tot el president de la RFEVB va admetre que cobren massa: «Espanya és el quart país que més cobra i hem aconseguit rebaixar els preus de 750 euros per partit a 635», va detallar Hillaire. No és gran cosa, però això permetrà un altre estalvi d'uns 1.000 euros.

Per últim el president ha autoritzat a l'Associació de Clubs la negociació dels drets televisius. Hillaire s'encarregarà personalment d'això. La idea és oferir la retransmissió gratuïta de partits a diferents cadenes i trobar un patrocinador per costejar les despeses. Cada equip hi gaudiria de 3 o 4 partits per televisió i això, alhora de negociar amb els espònsors, seria una arma de gran valor.

LA LLIGA COMENÇA A L'OCTUBRE / La reunió va servir també per fixar dates de la campanya 2013-2014. La Superlliga començarà a mitjan d'octubre, els ponts de Tots els Sants i la Puríssima no hi haurà jornada i la primera volta acaba abans del Nadal. Al gener es jugarà la Copa del Rei i al febrer es reprendrà la lliga fins a finals de març. Els quatre primers jugarà després el play-off pel títol amb la semifinal al millor de tres i la final, després de Setmana Santa, al millor de cinc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT