PUBLICITAT

Minguillón afirma que les obres de Meritxell són reversibles

  • El cònsol menor d'Andorra la Vella diu que els comerciants es donen un temps per reflexionar
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Efectius de manteniment del Comú d'Andorra la Vella canvien les pilones de lloc per eixamplar les voravies Foto: ÀLEX LARA

La reunió que van mantenir ahir els presidents de les associacions de comerciants, el Comú d'Andorra la Vella i el despatx d'enginyeria de Gerard Adserà, per analitzar el projecte de remodelació dels eixos comercials de la capital, va prendre un gir inesperat. I és que a començament de setmana, un grup de comerciants van comunicar al comú el seu descontentament amb els canvis que s'estan operant a l'avinguda Meritxell, peça clau de tot el projecte. La discussió, doncs, va girar a l'entorn de les possibilitats reals de tirar la remodelació dels eixos comercials de la parròquia endavant. En acabar la reunió, el cònsol menor de la capital, Jordi Minguillón, va reconèixer que «els comerciants de Meritxell es donen uns dies per reflexionar i les associacions mantindran reunions amb els seus associats per mirar d'arribar a un acord». I va afegir que «el projecte que estem fent és reversible i es fa pas a pas, amb els mitjans de què disposem, precisament per això, perquè si una vegada acabat veiem que la circulació no funciona, o no assoleix els objectius fixats, el comú pot tirar-lo enrera».

Accessos i circulació / En quant al sentit triat per convertir un nou tram de l'avinguda en una via d'un sol carril de circulació, Minguillón va insistir en que «és el que Mobilitat recomana a nivell global, perquè quan toques una cosa afecta les altres, i segons les simulacions de l'agència aquesta solució era la millor». I va recordar que la prova encara no està acabada perquè «falta la nova rotonda de Prada Casadet i l'obertura del carrer de la Valira a la circulació en doble sentit». Recordant que aquestes últimes modificacions estan molt lligades amb el nou ordenament del trànsit a la capital, Minguillón va concloure que «la remodelació dels eixos comercials és una vella petició de les associacions de comerciants de la capital, que està subjecta a diferents factors, però que sense ells no té sentit». El cònsol que també va reconèixer que Santa Coloma ja no és la porta d'entrada a la capital, va recordar que «hi ha un projecte per rectificar el cacauet de la Margineda». I va afegir que «fins i tot la llista parroquial de Demòcrates per Andorra el duia al programa electoral». Davant el fet comprovat i sabut que la majoria de visitants es desvien per la carretera de l'Obac i no entren a la capital fins que ja han passat de llarg el centre històric i l'avinguda de Meritxell, el cònsol va constatar que «tothom agafa sempre el camí més còmode i molts conductors es deixen guiar pel GPS». I va precisar que és impossible anunciar una ruta alternativa per l'avinguda Meritxell i el centre històric per problemes d'ubicació dels rètols. En definitiva, la competència és del Govern.

Desencant / La presidenta de l'Associació de Comerciants i Propietaris de Meritxell (ACPM), Sònia Yebra, va manifestar desencantada que «estem en un moment en què cal prendre decisions complicades, per poder avançar res». De la mateixa manera, el president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric (ACCH), Miquel Canturri, va lamentar que «una majoria de comerciants de Meritxell es vol quedar tal com estava, i si Meritxell no lidera el projecte, la resta poca cosa podem dir». I va afegir que «quan Carlemany sigui per a vianants, si no canvia res, seran tot lamentacions».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT