PUBLICITAT

Meritxell fa marxa enrera

  • L'ACPM afirma que no vol posar en perill cap negoci i deixa en mans del comú la decisió final
  • La corporació local començarà a despintar la calçada i a moure pilones la setmana que ve
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un vianant transita per la part sud de l'avinguda en plena remodelació i reservada a un sol sentit de circulació. Foto: àlex LARA

Gir inesperat per a l'artèria comercial d'Andorra la Vella. L'Associació de Comerciants i Propietaris de Meritxell (ACPM) va renunciar ahir al vell projecte de reduir el trànsit rodat a l'avinguda per privilegiar-hi el passeig de vianants i reforçar els intercanvis comercials, per la pressió que van exercir en dos dies un grup de veïns i comerciants descontents amb els canvis que s'hi operen. Sobretot el canvi de circulació que es va operar des de la Rotonda fins a la Creu Grossa, limitant el trànsit de vehicles a un sol carril en sentit sud. Un canvi que també implicava la reordenació dels carrers doctor Molines i Bisbe Iglesias que es convertien en un gran canvi de sentit per als vehicles que arriben a Meritxell des de la plaça Rebés. I és que els veïns d'aquest carrer també es van queixar de l'augment de circulació a la zona de la Creu Grossa, que és on comença una de les urbanitzacions més preuades de cases i xalets a la capital.

Sigui com sigui, els detractors del projecte van aconseguir portar 80 firmes al comú dilluns passat i ahir es van felicitar de la decisió de l'ACPM. Meritxell Molné, portaveu dels descontents, va manifestar ahir que «si és cert, estic molt contenta que això s'acabi perquè el carrer està mort, no hi passa ningú, almenys si hi passen cotxes et veuen». Però, va recordar que «el cònsol Minguillón ens va dir que de seguida que reuníssim firmes aturava el projecte cosa que no va fer». Una vegada assimilat el comunicat fet públic per l'ACPM, Molné es va felicitar per la decisió d'abandonar el projecte i va insistir en que «si continuéssim així hauríem de tancar».

Neguit inesperat / La junta de l'ACPM va enviar ahir una nota informativa al comú en la qual expressava la intenció de fer marxa enrera, «en vista del neguit inesperat d'una part important de veïns, comerciants i hotelers de la part sud de l'avinguda Meritxell, entre la Rotonda i la plaça Rebés». També precisava que alguns dels detractors són membres de l'Associació i arribava a la conclusió que «com que per descomptat no és la nostra intenció com Associació posar en risc cap negoci, ni incomodar en cap sentit els nostres veïns, comprendríem una eventual cancel·lació de les proves per part del Molt Honorable Comú d'Andorra la Vella». La presidenta de l'ACPM, Sònia Yebra, va explicar la resolució de la junta argumentant que «no volem causar cap prejudici a ningú, i per tant, demanem al comú que pregui la decisió que cregui més convenient». Yebra també va recordar que «la proposta que hem fet des de l'ACPM, l'hem fet pensant en el futur de la capital, i perquè l'avinguda Meritxell contínues essent l'eix comercial de referència al país. I va lamentar que «malauradament aquesta no és la visió de tots, tot i que la proposta va ser negociada i consensuada amb totes les associacions de la parròquia».

Tornar al punt de sortida / La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va contestar ahir aquests propòsits reiterant que «sempre hem dit que la nostra actuació a Meritxell i als eixos comercials de la parròquia es farà amb el consens dels comerciants». I va afegir «no farem res sense l'acord dels comerciants, el projecte és seu, i si decideixen fer marxa enrera, ho farem». Ferrer no va voler avançar quan faran els canvis ja que «per tornar a l'avinguda els dos carrils de circulació cal despintar la qual cosa no sé si començarem a fer-la avui o dilluns, per la senzilla raó que no es pot fer si plou». En quant al projecte d'embelliment de l'avinguda que començava per retirar bon nombre de les pilones que la voregen, la cònsol va dir que «el més important és que el comerç funcioni i que els veïns estiguin contents, pel que fa a l'embelliment no hi ha res descartat, seurem i parlarem per veure què podem fer entre tots plegats». Ferrer es va mostrar conciliadora i va reiterar que «les proves s'han fet amb els mitjans de bord, s'hi ha esmerçat temps però de tota manera ja estaven programades», per justificar que la despesa del comú, a petició dels comerciants, ha estat mínima fins ara. Caldrà veure però, què passa amb el projecte d'embelliment, la redacció del qual ha costat 40.000 euros a la capital. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT