PUBLICITAT

El campionat d'escacs confia en arribar als cent escolars

  • Un grup d'aficionats treballa en la creació d'un club d'aquest esport
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

El Comú de la Massana va presentar ahir la setena edició del Campionat Escolar d'Escacs i el 26è Campionat escolar individual d'Andorra. Les previsions és que hi participin al voltant d'un centenar de nens. De fet, aquest any s'ha limitat la participació a aquesta xifra per poder fer una previsió d'espai, premis i material.

Aquest campionat es va encetar fa sis anys. El Comú considera que els escacs «són un esport que convé potenciar des de la base, ja que fomenta la concentració i l'estratègia, contribuint a millorar en l'aprenentatge escolar», va assegurar ahir la consellera d'Educació, Joventut i Esports, Natàlia Cusnir.

El campionat es jugarà a set rondes i estarà dividit en tres categories d'edat. «El nostre objectiu és que els nens gaudeixin dels escacs i no tan la part competitiva», va afirmar el director tècnic de la FEVA, Òscar de la Riva, que va afegir que a nivell federatiu aquesta prova permet veure els nens que més destaquen.

Les inscripcions es poden fer des d'avui i fins el 23 de maig a l'Esplai de la Massana.

En la presentació també es va avançar que pròximament es crearà un club d'escacs a la Massana, impulsat per diversos aficionats de diverses nacionalitats, que compten amb el suport d'Òscar de la Riva.

Aprofitant la celebració del Consell d'Infants, la consellera d'Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, va informar que el Comú té previst poder obrir el nou parc del Prat de Call a finals del mes de maig. Riba va assenyalar que aquesta setmana o la vinent es col·locarà la gespa i quan estigui en bon estat s'obrirà el parc.

33 D'altra banda, el consistori va informar als infants que encara està buscant una ubicació per a l'skate parc i el camp de futbol infantil que hi havia al costat de l'escola Germans Riba



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT