PUBLICITAT

Els infants d'Ordino es reivindiquen al comú

  • Demanen a la corporació més esforç per fomentar la recollida d'excrements
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els cònsols conversen amb dues joves ordinenques, ahir Foto: ANA / M.C.

Els alumnes de l'escola andorrana i francesa d'Ordino van exercir ahir el seu dret com a ciutadans a demanar als polítics millores per a la parròquia. Els joves van presentar les seves propostes davant dels membres del comú ordinenc durant la sessió del Consell d'Infants celebrada al matí. La principal preocupació que van abordar va ser la presència d'excrements de gos a la via pública i als parcs. Per posar-hi remei, els infants van proposar instal·lar papereres i dispensadors de bosses per fomentar la recollida de les defecacions i elaborar pancartes per sensibilitzar els ciutadans i instar-los a fer-se responsables de les seves mascotes.

Es tractava de la tercera sessió del Consell d'Infants d'Ordino, i aquesta vegada el tema escollit era el de la neteja dels carrers. Com va explicar la portaveu de l'escola andorrana, Carla Fernàndez, «vam sortir a veure on hi havia caques de gos» i van trobar «bastants llocs». Per aquest motiu, els alumnes del centre van proposar un llistat de set carrers on voldrien ubicar noves papereres i quatre més on creuen que cal instal·lar dispensadors de bosses KiosPap per recollir els excrements dels gossos.

Per la seva part, els estudiants de l'escola francesa van elaborar un vídeo en què mostraven diversos emplaçaments de la parròquia on han trobat excrements i ja treballen en l'elaboració de cartells per conscienciar els amos de les mascotes de la necessitat de recollir-los. «No sempre es podrà solucionar que no hi hagi caques al carrer, però nosaltres, des del Consell d'Infants, podem ajudar que millori una mica», va apuntar a l'ANA la portaveu del centre, Mariona Aurenche.

La problemàtica de la neu / Un altre tema que va interessar als més menuts és la presència de neu a les voreres a l'hivern. El conseller Ludovic Albós va explicar que també és responsabilitat dels veïns participar en la treta de neu i per això va demanar la col·laboració de la ciutadania.

En aquest sentit, els infants van rebre la proposta de forma positiva, ja que «veiem que les pales no són suficients per a tots els veïns», va indicar Aurenche, i va assenyalar que participant tots en aquesta treta de neu «ho faràs al teu gust, quan vulguis».

Finalment. la consellera d'Educació, Cultura i Joventut, Gemma Riba, va celebraf que s'hagi complert amb «l'esperit del Consell» ja que els infants van portae propostes concretes i «han treballat molt bé».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT