PUBLICITAT

Meritxell sense trànsit rodat

  • Els camions o autobusos de més de 3,5 tones es desvien per evitar la Rotonda
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els treballadors del comú de la capital desvien l'aigua i avaluant els desperfectes causats per la inundació Foto: TONY LARA

La canonada d'aigua que es va trencar a les dues i mitja de la matinada de dilluns passat, a l'avinguda Meritxell, va causar seriosos desperfectes a la calçada. Després d'aturar la inundació, els tècnics del Comú d'Andorra la Vella, van procedir a aixecar l'asfalt per avaluar l'abast dels desperfectes.

I és que com va explicar la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, «el subsòl de Meritxell és terra, pedres i grava compactades i l'aigua s'ha endut part d'aquest reble, cosa que és un perill important per a la circulació, sobretot de vehicles pesants, perquè el sòl pot cedir sota el seu pas». Ferrer tenia clar que «no s'obrirà l'avinguda a la circulació fins que estem segurs de que la calçada està ben compactada i que no hi ha perill d'esllavissades».

I va concloure que «el més important és la seguretat de les persones per això hem tornat a habilitar les parades d'autobusos al carrer Prat de la Creu i desviem el trànsit fins que les obres no hagin acabat». La cònsol va preveure que «l'avinguda serà transitable a finals de setmana perquè hem engegat les obres de rebliment amb caràcter d'urgència i s'hi treballa tot el dia, fins les deu de la nit, per no molestar els veïns».

Les obres consisteixen, a més d'arreglar o substituir la canonada de ferro colat, en aixecar la calçada per veure fins on cal reblir. Després una vegada reblert el subsol, es torna a asfaltar.

Més desviacions

Ahir el comú de la capital va tornar a enviar un comunicat per anunciar que els vehicles pesants també tenien el pas prohibit per l'últim tram de l'avinguda Doctor Mitjavila i la Rotonda, de dos quarts d'onze del matí a dos quarts d'una del migdia. El motiu és que la canonada que va petar a Meritxell és la que alimenta Mitjavila, i per tant, els treballadors del comú també intervenien en aquest punt per reparar-ne el trencament. Tot l'episodi va agafar per sorpresa els veïns perquè en teoria, el clavegueram i les canonades d'aigua potable es van refer a Meritxell abans de procedir a l'última remodelació de l'avinguda, ara fa gairebé 10 anys.

Sorpresa

Però, el cas és que la canonada que va petar dilluns passat, vella de 50 anys, no es va tocar. El motiu és que era aliena a la xarxa de l'avinguda, encara que s'hi endinsés més de vint metres per portar aigua a una part del veïnat. En canvi, aprofitant les obres de Meritxell, si que es van refer instal·lacions d'altres punts adjacents, com ara el carrer Bisbe Iglesias. De fet, la part més onerosa del projecte de remodelació que no es va acabar de concretar, era precisament la refecció de les xarxes d'aigua potable i de clavegueram.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT