PUBLICITAT

Intervinguts 1.900.000 euros en divises en el que portem d’any

  • La xifra podria superar aquest any els 2,5 milions d’euros del 2010
15052013-duana

La duana de la Farga de Moles ha intervingut en el que va d’any 1.900.000 euros. La subdelegada de l’Estat a Lleida, Inma Manso, creu que amb el ritme de detecció de diners que es porta aquest any, es pot superar el rècord establert l’any 2010, quan es va comissar 2,5 milions d’euros.

En el que portem d’any ja s’ha aconseguit interceptar un 10% més de diners dels que es van detectar en tot l’any anterior. La subdelegada va reconèixer la sorpresa per la possibilitat de superar la xifra del 2010, quan el Principat va deixar de ser considerat com a paradís fiscal. Tot i això, ho va atribuir a la crisi i a la necessitat de moltes persones de disposar de més liquiditat, que els porta a retirar estalvis guardats a Andorra.  Inma Manso també va explicar que la Guàrdia Civil du a terme investigacions per detectar les noves variants de metodologies i infractors.

La Duana andorrana va imposar durant la primera quinzena del mes de maig sancions per un import total de 10.543 euros en quatre intervencions relacionades amb el contraban de tabac. Durant la primera setmana de maig es van fer dues intervencions dins la franja duanera a l’alçada de la Muxella. En la primera es va interceptar un individu que sostreia caixes de tabac del maleter d’un vehicle amb matrícula espanyola i que posteriorment les va llançar muntanya avall. En aquest cas es van decomissar 1.750 paquets de tabac i es va imposar una sanció de 2.695 euros. En la segona intervenció es van interceptar 2.000 paquets de tabac valorats en 3.080 euros a un veí de la Seu d’Urgell. La setmana passada es van interceptar dos vehicles, que transportaven un total 3.370 paquets de tabac per valor de 4.768 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT