PUBLICITAT

El PS critica la 'inacció' del Govern 'per manca de consens a DA' en els dos primers anys de legislatura

  • López ha opinat que 'tot i tenir 22 consellers a la majoria a vegades no en tenen quinze a favor per tirar endavant algunes iniciatives', i per això pensa que es posposa el debat
15052013-PS
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, i el primer secretari del PS, Pere López, durant la roda de premsa d'aquest dimecres. Foto: TONY LARA

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, i el president del grup parlamentari, David Rios, han criticat, aquest dimecres, la 'inacció' del Govern en els dos primers anys de legislatura. Han valorat negativament la feina de l'Executiu durant aquest temps i han atribuït la manca d'accions al fet 'que no hi ha prou consens a Demòcrates per Andorra'. De fet, Pere López ha opinat que 'tot i tenir 22 consellers a la majoria a vegades no en tenen quinze a favor per tirar endavant algunes iniciatives', i per això pensa que es posposa el debat.

El balanç de la primera meitat de la legislatura és negatiu segons han valorat aquest dimecres els representants del Partit Socialdemòcrata. El primer secretari, Pere López, ha recordat la davallada de llocs de treball, el creixement dels aturats i l'empitjorament de tots els indicadors econòmics i ha assegurat que totes les mesures empeses pel Govern no tenen efecte. Ha indicat que l'Executiu demòcrata s'ha centrat en l'obertura econòmica i ha deixat de banda altres accions necessàries de reactivació econòmica.

Segons López, l'Executiu s'hauria d'haver implicat més en la reforma tributària i també hauria d'haver dedicat més recursos al foment de l'ocupació, a incentivar els empresaris, i a donar suport a projectes energètics o mediambientals, a més d'apostar per les noves tecnologies.

El parer dels socialdemòcrates és que el Govern disposa de la majoria necessària per fer grans reformes, i que les quatre grans reformes anunciades per l'Executiu ja s'haurien d'haver tirat endavant. Si no s'ha fet, segons López, és per la manca de consens a Demòcrates per Andorra. Ha indicat que tot i ser 22 consellers, 'a vegades no en tenen quinze que donin suport a una mesura'. Això, per al PS, és conseqüència d'haver creat un partit sense un projecte de Govern clar i sense un full de ruta definit.

A més, el primer secretari del partit també ha indicat que això provoca que no s'avanci en qüestions importants i que alguns debats s'allarguin molt o que finalment no es plantegin. En aquest sentit ha indicat que per exemple el tema de la definició de les competències dels comuns és un dels que ha patit aquest retard perquè hi ha discrepàncies.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari, David Rios, ha recordat que la majoria de les iniciatives parlamentaries que han presentat se'ls han refusat, i ha criticat que 'a DA no els agrada gaire el debat'. En canvi, sí que ha destacat que si el 2014 hi haurà llei del comerç serà 'perquè nosaltres vam prendre la iniciativa'. Pel que fa a l'IRPF ha confiat que el Govern el presenti el mes vinent i ha dit que el PS ja té el seu posicionament molt definit sobre com vol aquest tribut.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT