PUBLICITAT

El Congrés de Viabilitat Hivernal 2014 rep 250 propostes de ponències

  • La trobada a Andorra ha despertat l'interès dels participants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una llevaneu neteja la carretera a Soldeu, aquest hivern Foto: TONY LARA

El 14è Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal Andorra 2014 ha rebut un total 250 propostes de ponències de 30 països diferents, un nombre rècord pel que fa als congressos de l'Associació Mundial de la Carretera sobre viabilitat hivernal. El vicepresident del comitè organitzador Andorra 2014, David Palmitjavila, va explicar que dels congressos als que han assistit, és la vegada que hi ha hagut més interès, i ho atribueix a l'atractiu geogràfic que té Andorra, pel fet d'estar a Europa, pel fet que França i Espanya hagin donat suport a la candidatura, perquè és la primera vegada que el congrés es farà en espanyol, i també perquè en la situació de crisi actual la gent del sector «comença a tenir ganes de moure's, i que hi hagi un punt d'inflexió».

Les 250 propostes de ponències rebudes per al congrés, que se celebrarà el febrer del 2014, han arribat dels cinc continents, essent el Japó el país amb un nombre més elevat de propostes, seguit de França, Corea del Sud, els països nòrdics, Espanya, Alemanya i Canadà-Quebec.

Palmitjavila va explicar que totes les ponències que s'han presentat estan lligades al tema del congrés, que és la viabilitat hivernal i la crisi, i també tracten aspectes com el canvi climàtic, la gestió de situacions extremes a nivell climàtic que cada cop més es produeixen durant l'hivern, com es gestiona la viabilitat hivernal en un context de contenció pressupostària, i també propostes relatives a la innovació i el progrés en matèria d'equipaments i productes.

Per primer cop, a més, el congrés de viabilitat s'obre a d'altres comitès de l'Associació mundial de la carretera, convidant el comitè de túnels i el comitè de ponts, per tal que parlin d'aquestes infraestructures en condicions hivernals.

Després de rebre les propostes, el comitè tècnic, que s'ha dividit en diferents grups, escollirà 120 textos que formaran part del programa de les sessions. Els membres d'Andorra que formen part del comitè tècnic també han treballat en aquest procés de selecció, concretament analitzant les ponències sobre l'usuari de la via en condicions hivernals. Els ponents, que fins ara només havien presentat la proposta de títol i un resum, tindran fins a finals de juliol per redactar la ponència, informava l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT