PUBLICITAT

L'Audiència confirma la fiança a Ausàs

  • La xifra, de 191.000 ?, servirà per pagar la multa si és condemnat
EL PERIÒDIC
LLEIDA

Periodic
Ausàs acudeix a uns comicis electorals, l'any 2010 Foto: EL PERIÒDIC

L'Audiència de Lleida ha confirmat la fiança de 191.000 euros en concepte de responsabilitat civil, imposada a l'exconseller de Governació de la Generalitat i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs. El polític està acusat de formar part, presumptament, d'una xarxa de contraban de tabac entre Andorra i la Seu d'Urgell. La fiança servirà per pagar una possible multa, si finalment és condemnat. L'Audiència provincial ha ratificat al seu aute la quantitat que havia estat imposada pel Jutjat de la Seu d'Urgell, segons recull Europa Press. El tribunal ha considerat que els indicis de criminalitat contra Ausàs «són sòlids».

Era el fiscal qui havia demanat aquesta fiança, la qual va ser recorreguda per la defensa de Jordi Ausàs. La defensa sol·licitava una quantia no superior als 15.000 €. La fiança, en qualsevol cas, no comporta el seu ingrés a presó en cas que no fes efectiu el pagament. L'objectiu és garantir que el polític abonarà els diners defraudats a l'Estat si és condemnat. Per aquest motiu el jutjat li podria embargar preventivament els seus béns per garantir-ne el pagament, ja que hi ha risc que l'acusat es col·loqui en posició d'insolvència si s'allarga la causa, considera el tribunal.

120.000 euros fent contraban / En l'operació contra la presumpta trama de contraban de tabac, el qual adquiria a Andorra i distribuïa a Espanya, es van detenir vuit persones més. Segons la investigació, el grup hauria mogut gairebé 120.000 euros en tabac en només 13 dies. La fiscalia imputa a Ausàs els delictes de contraban i pertinença a grup criminal. Tot i que l'expolític va negar cap relació amb la trama, durant la seva compareixença davant el jutge se li van mostrar imatges en què se'l veia recollint tabac en un garatge.

La jutge va explicar que Ausàs anava gairebé cada dia a retirar paquets del magatzem que funcionava com a centre logístic de la banda i que tenia una llista amb els preus de venda per ciutats. La recollida la feia amb un vehicle Audi Q5 o amb un Suzuki Grand Vitara.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT