PUBLICITAT

Els joves podran sol·licitar un habitatge del complex Astra

  • Els pisos, d'uns 75 metres quadrats, amb pàrquing, tenen un preu de 146.000 euros
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
L'edifici Astra d'Arinsal, el 2008 Foto: TONY LARA

Els 30 habitatges en règim de venda per a joves de la Massana, ubicats a l'edifici Astra d'Arinsal, estan més a prop de ser una realitat, amb la publicació ahir al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) del Reglament que n'ha de regular les condicions i el procediment per accedir-hi. Els habitatges, d'uns 75 metres quadrats, amb pàrquing i traster, tenen un preu aproximat de 146.000 euros. La propera setmana el BOPA publicarà la convocatòria per presentar les sol·licituds per optar a un d'aquests habitatges.

El Reglament, que ja va ser aprovat el 19 de desembre del 2011, va ser publicat ahiral BOPA tenint en compte que l'empresa ja ha iniciat les obres del complex Ribasols Ski Park Arinsal que inclou aquests habitatges.

Aquests pisos estan destinats a joves de fins a 36 anys que demostrin tenir uns ingressos totals bruts que no superin els 30.000 euros en el cas d'una persona sola, 36.000 si els sol·licitants són dos, 42.000 si es tracta d'una unitat familiar de tres persones, i 48.000 si els sol·licitants són quatre membres.

El preu de compra s'ha estipulat en 1.804 euros per metre quadrat, i 10.800 euros pel pàrquing i traster. Tenint en compte que els pisos són d'uns 75 metres quadrats, el preu se situaria entorn als 146.100 euros.

Les condicions estableixen que una persona només pot sol·licitar un habitatge i entre altres requisits, ha d'acreditar que no té en propietat cap altre pis, ja que la finalitat d'aquesta promoció és facilitar l'accés dels joves a un habitatge. A més, no es podrà rellogar a tercers l'habitatge ni fer-ne un ús comercial, ni vendre'l durant els primers cinc anys.

En el cas que hi hagi més de 30 sol·licituds, l'adjudicació es farà per sorteig, tot i que el comú i l'empresa contemplen la possibilitat d'ampliar la promoció en 30 pisos més. Si no es rebessin prou sol·licituds, s'anirien publicant convocatòries cada tres mesos, durant dos anys, adaptant els requisits, a excepció dels barems econòmics, que es mantenen invariables.

El BOPA publicarà la propera setmana l'edicte amb la primera convocatòria. Els que vulguin optar a un d'aquests pisos hauran de presentar la sol·licitud a l'Àrea de Social del Comú de la Massana a partir del 23 de maig.

Ciment i pilons / El gener passat, 13 anys després que prengués cos el projecte immobiliari de l'edifici Astra, i després d'una aturada total de l'obra que va deixar una estructura de ciment i pilons al paisatge d'Arinsal, es va anunciar que la construcció seria reimpulsada i finalitzada en un termini d'una mica més de dos anys, segons va apuntar l'empresa promotora.

A més a més, D'aquesta manera es tanca un cicle de confusió sobre l'edifici, i en paral·lel s'obre un punt lluminós per al sector de la construcció, ja que els treballs requeriran de la contractació de 300 treballadors del sector.

L'empresa promotora va explicar que després d'haver efectuat un concurs entre diverses empreses constructores andorranes, «l'adjudicació per a la finalització de les obres havia estat a favor de l'UTE Empub-Cevalls.

Dels vuit blocs que componen la promoció immobiliària, que ha estat batejada amb el nom de Complex Residencial Ribasol Ski Park, els dos situats a peu de pistes, el bloc I i II, quedaran acabats exteriorment i passaran a ser propietat del Comú de La Massana, sense cap cost per a la corporació, que «hi podrà donar l'ús que estimi escaient».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT