PUBLICITAT

Llum verd a la planta de cogeneració de Soldeu, a un cost de 16 milions d'euros

  • Iniciada la licitació de l'obra per tal que estigui operativa a l'inici del 2015
C. G.
ANDORRA LA VELLA

La construcció de la planta de cogeneració de Soldeu, un projecte que fa anys que cueja, és més a prop de ser una realitat. Ahir en Consell de Ministres es va aprovar declarar l'obra d'interès nacional per tal que es pugui iniciar la seva licitació. La voluntat de l'Executiu és que la planta estigui acabada a final del 2015, de manera que ja estigui a ple rendiment al 2016. Suposarà una inversió de 16 milions d'euros.

La construcció, tal i com va explicar Cinca, es farà en tres fases. La primera, de 15 mesos, correspondrà a l'adaptació del terreny, dels accessos i de la plataforma on se sustentarà la planta. Aquesta fase començarà després de l'estiu i durarà 15 mesos. Les dues fases restants seran per a construir l'edifici i per a fabricar la xarxa de calor.

La planta farà servir la cogeneració, és a dir, un procediment mitjançant el qual s'obtenen simultàniament energia elèctrica i tèrmica, per dotar d'energia el poble de Soldeu. En el cas de la xarxa de calor, servirà per cobrir «la totalitat» de les necessitats del nucli de Soldeu. Pel que fa a l'electricitat, el ministre va recordar que representarà el 3,5% de l'energia que consumeix el país.

La construcció de la planta és una de les mesures per reduir la dependència energètica. En aquest sentit, s'està treballant en la construcció d'una segona a la Comella.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT