PUBLICITAT

'Risotto alla isolana' per degustar al Mercat Medieval

  • Un centenar de parades de productes artesans ompliran de cap a cap el carrer Canonges
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Un dels espectacles del Marcet Medieval a la plaça dels Oms, l'any passat Foto: TONY LARA

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell proposa per a aquest cap de setmana que se celebra el Mercat Medieval dels Canonges a la Seu poder degustar una especialitat italiana d'arròs, el risotto alla Isolana, elaborat per xefs vinguts expressament del Veneto per a l'ocasió.

Seran els restaurants urgellencs de l'Hotel Nice, Miscel·la, Paisatges i Pifarré els qui oferiran tant avui com demà aquest risotto per 8 euros el plat.

Avui obre les seves portes el 12è Mercat Medieval dels Canonges de la Seu d'Urgell. L'espectacle inaugural tindrà lloc a les 12 del migdia amb un cercavila que arrencarà de la plaça dels Oms i protagonitzaran els gegants de la seu, el Grup de Diables de l'alt Urgell, el grup de música Los tronats de la Cort, l'esbart dansaire Lauredià, el drac Weigand, l'amazona Alexandra Nyman, els cavallers de Gog i Magog, els cavalls de l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell, les ballarines de Samarkanda i els trapezistes de la companyia Acrovolt.

Pel que fa a la part més comercial, un centenar de parades de productes artesans de tot tipus ompliran de cap a cap el carrer Canonges, així com també el carrer Lluís de Sabater. Les parades oferiran productes artesans de proximitat i productes dels comerços del propi carrer Canonges.

Per l'edició d'aquest any del mercat s'ha organitzat un sopar medieval que tindrà lloc al Restaurant Andria de la Seu d'Urgell on els comensals es podran vestir amb unes disfresses medieval. Serà un sopar tematizat a càrrec de Gog i Magog i Cheap Films, i tindrà lloc al jardí del restaurant.

Després del sopar es projectarà la pel·lícula Robin Hood, rodada durant el migdia en ple Mercat Medieval dels Canonges.

Les places són limitades. El preu del sopar és de 25 euros per persona.

Una altra novetat que presenta el Mercat Medieval dels Canonges és poder participar com a actor o actriu en el rodatge de la pel·lícula Robin Hood, proposta de la productora urgellenca Cheap Films que tindrà lloc avui al migdia al jardí de la catedral.

animaciONS locals / Des de l'Ajuntament urgellenc s'ha apostat pels grups d'animació de la ciutat com l'Associació Cavallista de l'Alt Urgell, els Diables de l'Alt Urgell, els Gegants de la Seu o l'Associació de Puntaires que amenitzaran les més de 20 activitats diàries que se celebraran durant aquest cap de setmana medieval.

També s'hi potencien les activitats infantils amb diversos tallers de ceràmica, cistelleria i maquillatge, amb Carme Invernon i Leonor Jiménez. L'espai Medievàlia, amb jocs gegants, a la plaça dels Oms, així com dos campaments medievals al Parc del Cadí, amb Gog i Magog, i dues gimcanes i diverses manualitats organitzades per l'Associació Cavallista. Una altra aposta són les activitats dirigides a tots els públics com un taller familiar de circ, entre d'altres.

El Mercat comptarà també amb animacions musicals amb Els tronats de la Cort; espectacle de la dansa del ventre a càrrec de Samarkanda; La nit de Sant Joan a càrrec de l'Esbart Dansaire Lauredià; i la companyia Gog i Magog oferiran els espectacles: el Drac Weigand a la recerca de la donzella; la màgia de Luca el Venecià; i lluites i entrenaments de guerrer; i l'amazona Alexandra Nyman.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT