PUBLICITAT

Els ministres iberoamericans debaten la crisi econòmica

EL PERIÒDIC
CIUDAD DE PANAMÁ

Periodic
Cinca amb andorrans a Panamà Foto: SFGA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va participar ahir dimecres en la VI Conferència Iberoamericana de ministres d'Economia i Hisenda, celebrada a Ciutat de Panamà. Es tracta d'una trobada preparatòria de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que se celebrarà també a la capital de Panamà els dies 17 i 18 d'octubre.

La conferència, que va comptar amb la participació de la directora general per Afers Econòmics i Financers de la Comissió Europea, Elena Flores, va debatre inicialment l'impacte de la crisi econòmica i les polítiques adoptades pels Estats Units, la Unió Europea i el Japó per centrar-se posteriorment en l'Amèrica Llatina. Les conseqüències sobre la regió de la crisi, especialment en el comerç, la inversió i els tipus de canvi, així com la coordinació de la comunitat internacional i les propostes iberoamericanes per fer-hi front van ser objecte del debat entre els ministres.

A la trobada hi van prendre part tots els països iberoamericans a més de diversos organismes internacionals com el Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea, l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació Econòmica i el Banc Mundial.

La conferència es va tancar amb una declaració en què els ministres van acordar convertir-se en catalitzadors del creixement a través de la contenció de la despesa corrent, la reducció de la càrrega del deute, potenciant l'estalvi i impulsant la inversió en capital productiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT