PUBLICITAT

Javier Guillén: «El següent pas ha de ser una etapa íntegra a Andorra»

  • El pas de Fontaneda des de la Gallina és una de les alternatives que segueix en estudi
@PeriodicAND
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El ministre Camp, amb Javier Guillén al fons, ahir a Andorra Turisme Foto: TONY LARA

El director de la Vuelta a Espanya, Javier Guillén, va anunciar ahir durant la presentació de les dues etapes de la cursa espanyola al Principat –7 de setembre, Bagà-Canòlich; 8 de setembre, Andorra-Peyragudes–, que la intenció és tenir una etapa completa al Principat: «Era la intenció per a aquest any, ho he de confessar, i ara el següent pas ha de ser una etapa íntegra a Andorra».

La jornada 14 de la Vuelta sortirà de Bagà i arribarà al Principat per la frontera del riu Rúner. Recorrerà uns 80km dins del país, pujant el port d'Envalira, baixant al pas i tornant pel túnel d'Envalira direcció Canillo, des d'on ascendirà el Coll d'Ordino per marxar després a la Comella i anar cap a Sant Julià per acabar a l'alt de Canòlich, batejat per la Vuelta erròniament com Collada de la Gallina. Al dia següent, sortida des d'Andorra cap a Peyragudes.

De fet, la Gallina és a dalt del port, on no s'arribarà perquè «hi ha una gran dificultat per la logística», va dir ahir Guillén, que no amaga que el fet de fer-ho a Canòlich ja implica una infraestructura «més reduïda». Allà dalt també s'acaba l'asfalt, i és on el ministre de Turisme, Francesc Camp, veu l'opció de fer continuar la carrera direcció en descens cap a Fontaneda. «El problema és que s'haurien d'asfaltar tres quilòmetres i això ara per ara és caríssim», va afirmar Camp. En aquest sentit, es va deixar caure la intenció, ja coneguda, de fer arribar allà el Tour de França en un futur. Cal recordar, en aquest sentit, que l'any passat quan la Vuelta va arribar a Canòlich, hi era convidat Christian Prudhomme, director de la ronda francesa, i que fins i tot va pujar fins dalt per veure l'escenari d'un hipotètic final d'etapa.

ENVALIRA, CIM ALBERTO FERNÁNDEZ / La coneguda en el Giro com el cim Coppi s'anomena a la Vuelta cim Alberto Fernández, i és aquell port més alt pel que passa la cursa. Envalira tindrà aquest honor, amb els més de 2.408 metres d'altitud.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT