PUBLICITAT

Fitch ratifica el ràting d'Andbank en A- després de comprar Inversis

  • El deute a llarg termini de MoraBanc obté la mateixa qualificació
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge exterior de la seu central d'Andbank Foto: ÀLEX LARA

Andbank va informar ahir que l'agència de qualificació Fitch Rating ha ratificat el ràting A- a llarg termini d'Andbank amb perspectiva Estable, que li va atorgar el mes de juny, després de l'anunci de l'adquisició del negoci de banca personal i privada d'Inversis Banco.

Segons l'entitat andorrana, Fitch valora així positivament l'operació de compra d'Inversis. L'operació inclou 4,7bn d'AuMs (actius sota gestió), així com una petita quantitat de crèdits lombards. L'agència de qualificació va destacar que amb aquesta operació el grup continua fermament en l'estratègic procés de centrar el seu focus en la banca privada local. El manteniment del ràting d'Andbank es basa en «la fortalesa de l'entitat i la diversificació geogràfica dels actius sota gestió», segons va manifestar la pròpia entitat.

La mateixa nota per a MORABANC / D'altra banda, l'agència de qualificació americana també ha valorat el ràting d'una altra entitat del país, MoraBanc. Fitch ha situat la qualificació del deute a llarg termini del banc andorrà en A- i en perspectiva negativa. És la primera vegada que MoraBanc és valorada per l'agència.

Segons l'entitat andorrana, «amb aquesta nota l'agència ha reconegut l'aposta que ha fet MoraBanc per atraure nous clients de banca privada, fet que li ha permès tenir un major control dels costos i riscos operacionals. Malgrat el context econòmic, «Fitch també ha destacat la baixa ràtio de morositat del banc, situada en un 3%», van explicar.

La qualificació atorgada per Fitch reforça la bona salut dels actius del banc i se suma al reconeixement de la revista The Banker, que va situar el passat mes de juliol MoraBanc com el cinquè banc més solvent d'Europa.

Així mateix, el grup va informar que continua consolidant el seu procés de diversificació geogràfica mitjançant les gestores de patrimonis Mora Wealth Management (MWM), que compten amb presència a Zuric i Miami, i amb una oficina de representació a Dubai.

Fitch va voler destacar en un comunicat reproduït per Efe que MoraBanc, «entitat especialitzada en la banca privada, opera en un petit mercat, encara que compta amb una alta rendibilitat, una àmplia liquiditat i un sòlid nivell de capitalització».

La perspectiva negativa en què Fitch situa MoraBanc reflecteix el difícil entorn operatiu a Andorra i també el seu potencial impacte en la qualitat dels actius del banc i la rendibilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT