PUBLICITAT

Dames de Meritxell pateix els efectes de la crisi actual

  • Retallades en les subvencions i baixada de socis i donacions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presidenta del Patronat Dames de Meritxell, Pilar Díez. Foto: ANA/N.M.

El Patronat de Dames de Meritxell, la primera ONG creada al país per dones que volien respondre a determinades necessitats socials, ja fa temps que pateix una davallada de socis i donacions. Això els ha obligat, per exemple, a interrompre programes de beques, l'última de les quals va ser concedida fa quatre anys. Tot i això, el Patronat continua amb la seva feina ajudant als més necessitats amb la col·laboració dels assistents socials del Govern, però lamenten les retallades que pateixen en les subvencions de, entre d'altres, l'Escola Bressol que el Patronat té a la Margineda.

Precisament l'escola s'ha ressentit els últims anys d'una davallada en el nombre d'alumnes que s'explica, segons la presidenta del Patronat, Pilar Díez, per la disminució del poder adquisitiu de les famílies. Díez va explicar, però, que les inscripcions per al curs vinent inviten a l'optimisme i esperen una recuperació en el nombre d'alumnes, informa l'ANA.

L'entitat és pionera en serveis socials al país. Des que es va fundar l'any 1972 ha gestionat assistència social i ajudes per als més desfavorits ininterrompudament. Avui en dia, a banda de l'escola bressol que gestionen des de fa més de 35 anys, també dirigeixen el centre d'infants Dau, un recurs extraescolar per infants de dos a sis anys, que aposta ara pels projectes d'integració, i que serà l'únic que no patirà cap retallada de la subvencions estatals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT