PUBLICITAT

Mor el que fos secretari de Dalí, Enric Sabater

EL PERIÒDIC
PAMPLONA

El qui va ser el secretari de Dalí durant dotze anys, Enric Sabater Bonany, va morir dissabte passat a Pamplona a conseqüència d'un càncer de pulmó. Sabater residia a Andorra des dels anys 80 i va difondre l'obra de Dalí al llarg de la seva vida. El 1999 Enric Sabater va cedir l'obra Noblesse du temps de Dalí al Govern d'Andorra, i des del 2010 aquesta es pot contemplar a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.

Sabater, nascut a Corçà l'any 1936 va ser un estret col·laborador del pintor ampurdanès durant molt anys. La seva família va realitzar la incineració de les despulles en la intimitat, com era la seva voluntat.

Sabater havia estat el secretari personal i amic de Salvador Dalí entre els anys 1968 i 1981, i després havia continuat difonent l'obra de l'artista amb exposicions i publicacions diverses. Des dels anys 80 residia a Andorra i al Principat hi va fer el regal de l'obra la Noblesse du temps que es pot contemplar a la plaça de la Rotonda i que és un gran atractiu turístic. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT