PUBLICITAT

Es redueix el nombre de denúncies per intrusisme

  • Els treballs industrials, i la construcció lideren el rànquing
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Edifici administratiu de Govern al carrer Prat de la Creu de la capital Foto: ÀLEX LARA

El Centre d'Atenció Contra l'Intrusisme (CACI) ha rebut un 27,5% menys de comunicacions per intrusisme en el primer semestre de l'any que en el mateix període de l'any passat. Així, en els primers sis mesos del 2013 s'han rebut 11 informacions i 55 denúncies per intrusisme. A més, aquestes només han originat tres expedients amb sancions. De les dades d'aquesta primera meitat de l'any, també, se'n percep un canvi en les denúncies per intrusisme, que mentre al 2011 el 58% feien referència a possibles infractors estrangers, durant el 2012 i 2013 prop del 80% són nacionals.

Pel que fa als sectors on s'han generat més denúncies per aquesta causa, el principal són els treballs industrials, les reformes i la construcció, amb un 22% de les demandes. També s'ha denunciat intrusisme, però, en les classes d'idiomes i de repàs, amb un 18%, en els serveis de transport, amb el 13%, en la venda ambulant o domiciliària, amb el 10%, en la fotografia, disseny i impremta, amb el 8%, i en els allotjaments turístics, amb un 7%.

COMUNICACIONS I DENÚNCIES / Per oferir als empresaris un canal per vehicular les queixes i denúncies contra pràctiques d'intrusisme que perjudiquin la competència del mercat de manera deslleial es va crear, a l'octubre del 2010, el Centre d'Atenció Contra l'Intrusisme. Des d'allà es reben les comunicacions i denúncies per pràctiques d'intrusisme i es fan els controls i les sancions escaients. A més, amb l'entrada en vigor de la Llei del comerç, el 13 de juny del 2013, s'han ampliat les responsabilitats a les persones contractants de serveis prestats per intrusos empresarials i s'han endurit les sancions econòmiques. Mentre que abans tenien un màxim de 12.000 euros, des del mes de juny es poden elevar fins als 60.000 euros.

Des de la creació del CACI, les demandes han estat elevades, però en aquest primer semestre del 2013 s'ha notat un descens important tant en les denúncies rebudes com en el nombre d'expedients incoats. El primer semestre del 2011 es van registrar un total de 98 comunicacions, aquestes es van reduir a 91 al mateix període del 2012, i en aquest primer semestre del 2013 van caure un 27,5% fins arribar a les 66.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT