PUBLICITAT

Els ingressos de Pal creixen un 10% en relació a l'estiu passat

  • El comú reprendrà al setembre les negociacions amb l'ABA sense descartar l'entrada de capital privat
JOAN RAMON BAIGES
LA MASSANA

Periodic
Un pare ensenya al seu fill a fer tir amb arc, ahir a Pal Foto: ÀLEX LARA

L'estació de Pal s'ha refermat com a destí d'estiu. La constància dels responsables comunals i de l'estació per treure un rèdit més enllà de l'hivern està donant fruïts i de moment, a l'espera de tancar el període estiuenc a mitjan setembre, la facturació ha crescut un 10% en relació a l'any passat. El cònsol major de la Massana, David Baró, va avançar ahir aquests resultats positius a Pal i va mostrar la seva satisfacció «tot i l'estiu atípic, sobretot aquest agost durant el qual el mal temps ens ha perjudicat», va manifestar.

L'increment de l'afició per la bicicleta tot terreny hi ajuda, però el mandatari comunal va voler destacar també el bon comportament de la resta d'oferta, com els inflables, les excursions, els ponis o la tirolina, als quals queda per afegir encara la Copa del Món de BTT, que de ben segur ajudarà a consolidar aquests bons resultats. Baró va voler ressaltar que l'oferta de restauració «ha tingut una resposta molt positiva» dins del conjunt d'activitats.

Simulacions / L'estiu ha servit al comú i a Emap per fer simulacions comptables. El mes que ve es reprendran les negociacions amb l'ABA per veure si fructifica la possibilitat d'emissions de bons que els bancs adquiririen per donar alè a les finances de les dues estacions. Baró va voler ahir fugir d'alarmismes i va recordar que el darrer cash flow de les estacions va ser positiu en dos milions d'euros, i que són les amortitzacions les que escanyen els comptes. «Si ara entren diners es redueix el deute i s'haurà de parlar de beneficis», va concretar el cònsol.

L'aturada estiuenca no ha impedit que la corporació local continuï treballant per assegurar el futur d'Emap. A banda dels contactes amb els bancs, la corporació local està reben demandes d'informació d'empreses que pregunten per l'aportació de capital privat. Aquesta seria l'alternativa més idònia, però aquests contactes no es tradueixen en una oferta ferma.

El cònsol va detallar que el fet que la gestió actual tingui un cost d'explotació positiu hauria de ser un incentiu per a empreses interessades en l'explotació.

Pel que fa a les demandes de l'ABA –en relació a l'emissió de deute d'accions preferents per valor de 18 milions d'euros– de què el comú deixi d'aplicar el cànon d'explotació, Baró va puntualitzar que aquest cànon no es cobra, «però si la gestió passa a mans de capital privat és evident que la corporació local sí que el reclamarà». De moment, doncs, tot està obert i caldrà esperarà si finalment és concreta alguna de les alternatives, I si és abans de l'inici de la campanya d'hivern, millor.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT