PUBLICITAT

Andorra Sostenible visita 400 establiments del nucli comercial

  • La campanya s'inscriu en el desè aniversari del centre i té per objectiu reduir l'ús de bosses
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Campanya a favor de l'implementació de les bosses reutilitzables Foto: RICARD CUGAT

Andorra Sostenible ha visitat 400 comerços dels principals eixos comercials de les parròquies centrals en el marc de la campanya en matèria de residus i sostenibilitat. Durant els propers mesos es completarà el porta a porta als 1.200 o 1.300 comerços que hi ha al país, i el coordinador de l'entitat, Javi Gómez, va explicar que l'objectiu és identificar els problemes i les inquietuds dels comerciants en aquesta matèria, per tal de poder-los assessorar correctament. De moment, amb les visites fetes, s'ha constatat que encara hi ha dubtes sobre la implementació de les bosses reutilitzables però que mica en mica s'estan esvaint, a banda del desconeixement sobre la gestió d'altres residus.

Amb motiu del 10è aniversari del Centre Andorra Sostenible, l'entitat va iniciar el passat mes de juny una campanya per donar a conèixer pràctiques sostenibles en els comerços del país. La setmana vinent es començarà el porta a porta al Pas de la Casa, i la intenció és poder tenir els resultats de la campanya a mitjans de novembre, coincidint amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

CARACTERÍSTIQUES VISITA / Durant la visita, el comerciant omple un qüestionari sobre residus, aigua, energia, mobilitat i consum i compra verda, de manera que Andorra Sostenible pot identificar quins dubtes o problemes té cada comerç, i evitar males pràctiques. Les principals inquietuds dels empresaris giren al voltant del que s'ha de fer amb cada residu per donar-li un final correcte, però també es tracten temes com les mesures d'estalvi d'aigua i energia, l'ús que es fa de la climatització dels locals o el coneixement de les ecoetiquetes. Gómez va assegurar que la majoria de comerços fan un bon ús dels residus i una bona tria selectiva, i que la campanya ha tingut una molt bona acollida i es nota que hi ha sensibilitat sobre aquests temes, informa l'ANA.

Una de les qüestions que més inquietud genera és la nova normativa de bosses, ja que a partir del 19 de novembre no es podran utilitzar les bosses de plàstic d'un sol ús. Gómez va indicar que mica en mica es van esvaint els dubtes sobre aquesta qüestió, i que molts comerços implementaran les bosses reutilitzables certificades, tot i que d'altres optaran per les bosses de paper o caixes. De moment, la majoria d'establiments estan donant sortida a l'estoc de bosses d'un sol ús que tenen, però n'hi ha que ja s'han anticipat i ja han implementat alguna de les alternatives. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT