PUBLICITAT

Teixeira, l'amic de Sandro Rosell, vol portar 4,9 milions a Andorra

  • L'expresident de la Confederació brasilera està tramitant la residència passiva al país
  • El Principat i el Brasil, on està imputat per frau i falsedat, no tenen conveni d'extradició
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Teixeira, a la dreta, amb el futbolista Pelé i l'ex president de la FIFA Joao Havelange, en una imatge del 2001 Foto: EL PERIÒDIC

Ricardo Teixeira, l'expresident de la Confederació brasilera de futbol implicat en un cas de corrupció, i amic personal del directiu del Barça, Sandro Rosell, ha iniciat els tràmits per obtenir la residència passiva a Andorra. La petició la va realitzar fa uns mesos al departament d'Immigració del Govern. Paral·lelament, també ha iniciat contactes amb diverses entitats bancàries per portar part del seu capital al Principat, 4,9 milions d'euros.

La petició per obtenir la residència passiva es va realitzar al departament d'Immigració fa uns mesos, segons assegura el mitjà de comunicació Catalunya Ràdio. El mateix mitjà va assegurar ahir que el ministeri d'Interior està al corrent de la demanda i adopta un paper vigilant, tenint en compte que Teixeira té una causa pendent al Brasil per frau i falsedat documental, on també hi està imputat el directiu barcelonista Sandro Rosell, ja que eren socis fa cinc anys.

Tot apunta que Teixeira, que va presidir la Confederació fins al març del 2012, està interessat en obtenir la residència al Principat perquè actualment no hi ha conveni d'extradició en vigor entre el Principat i el Brasil. És a dir, si finalment fos processat per apropiar-se de diners procedents dels amistosos de la selecció brasilera, a Andorra podria obtenir protecció.

Teixeira ha declarat dues residències per iniciar el procés, una a la parròquia de la Massana i una a Juberri, a Sant Julià de Lòria. Tot i que la seva intenció era passar la gran part de l'any –segons la llei d'Immigració andorrana només cal residir-hi 150 dies– a París.

En qualsevol cas, la gestió per obtenir la residència passiva no suposa a dia d'avui cap il·legalitat ni per part de Teixeira ni per les institucions andorranes, tenint en compte que almenys de moment l'exdirigent brasiler no té antecedents penals al Brasil, un dels requisits per a poder ser resident a Andorra.

Paral·lelament a la petició feta a Immigració, l'exdirectiu està negociant amb diverses entitats bancàries andorranes per portar part del seu capital, 4,9 milions d'euros. Amb algunes d'elles ja s'haurien fet tots els preparatius necessaris perquè Teixeira pugui obrir un compte corrent, va assegurar Catalunya Ràdio en el seu programa nocturn El club de la mitjanit.

Un empresari lauredià, el nexe / Per tal de dur a terme tots els tràmits de residència i també les gestions amb els bancs, Teixeira ha utilitzat com a nexe un empresari lauredià, a través de la seva empresa d'assessoria comptable. De fet, segons asseguren algunes fonts, se'ls ha vist a tots dos passejant pels carrers de Sant Julià aquest mes d'agost. Aquest empresari és també amic de Sandro Rosell, i un dels responsables de la celebració, cada estiu a Andorra, dels Campus Nike per a infants i joves. Cal recordar que Rosell va ser, abans de presidir el Barça, executiu de la firma nordamericana.

No és la primera vegada que Teixeira intenta marxar del Brasil, on la seva imatge pública està relacionada amb la corrupció i els escàndols en el món del futbol. Fa uns anys, i encara com a màxim mandatari de la Confederació, va iniciar els tràmits per obtenir la residència al Regne Unit, concretament a Londres, però gestionant negocis a través de l'illa de Man, i també als Estats Units, per establir la seva residència a Miami i operar des de les Barbados. Teixeira va haver d'abandonar la presidència de la Confederació després que sortissin a la llum diversos escàndols. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT