PUBLICITAT

El nombre de visitants s'incrementa un 5,9% a l'agost

  • Des d'inici d'any han disminuït un 2,3%, i els darrers dotze mesos han caigut un 1,7%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

L'agost va registrar l'entrada al país d'1.108.248 visitants, el que suposa un augment del 5,9% respecte al mateix mes de l'any passat. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística. El nombre de turistes va ser de 313.097, amb una variació positiva del 23,5%, mentre que el nombre d'excursionistes va ser de 795.151, amb una variació respecte al mes d'agost de l'any passat del 0,3%.

Dels més d'1,1 milions de visitants que va tenir Andorra a l'agost el 71,7% van ser excursionistes mentre que el 28,3% van ser turistes. Per nacionalitats, els visitants francesos van presentar la variació més positiva per als turistes, 33,1%, i en canvi la més negativa per als excursionistes, de menys 4,5%. Els visitants espanyols van registrar una variació positiva del 8,6%, 21% per als turistes i menys 0,1% per als excursionistes. D'altra banda, els excursionistes d'altres nacionalitats van ser els únics que van experimentar un creixement significatiu, del 51,2%. Els turistes d'altres nacionalitats també van tenir una variació positiva del 16,1%.

Més turistes des de principis d'any / Estadística va assenyalar que des d'inici d'any els turistes han augmentat un 6,2% mentre que en els darrers dotze mesos ho han fet en un 4,6%. Els turistes espanyols i sobretot els francesos presenten una variació positiva des d'inici del 2013 del 7,9% i del 17,8% respectivament. Respecte als excursionistes, tant des d'inici del 2013 com en els darrers dotze mesos han disminuït un 5,7% i un 4,1% respectivament. En dades globals, el turisme cau: els visitants des d'inici del 2013 han disminuït un 2,3% mentre que els dels darrers dotze mesos ho han fet en un 1,7%.

Pel que fa al seu perfil, la majoria venen en família o en parella. El principal motiu de visita dels turistes és una visita general del país, mentre que els turistes venen per la visita en general, per passejar, descobrir Andorra i com a segona opció les compres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT