PUBLICITAT

Noves desigualtats

  • L'empresària Maria Reig alerta que hi ha activitats econòmiques que creen nous desajustos socials als països desenvolupats
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'empresaria andorrana Maria Reig ahir en la conferència inaugural del 8è Comité de la UCCI. Foto: TONY LARA

«Jo m'he autotitulat com ‘agitadora social'. La gent té por als canvis per desconeixment i actualment calen polítiques de transformació per arribar a la igualtat. Hem de tenir present que 65 anys després de la declaració de drets humans, encara hi ha molts països que no els compleixen i, per altra banda, hi ha moltes desigualtats creades per nous retrocessos en els països desenvolupats». En la conferència inaugural del 8è Comitè Sectorial d'Igualtat d'Oportunitats de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI), l'empresària Maria Reig, va alertar ahir que, malgrat s'ha avançat en temes com l'educació, sanitat, drets jurísics o d'infància, «els impactes de les activitats econòmiques han creat desajustos que han provocat moltes desigualtats. Les activitats econòmiques sense previ anàlisi creen uns efectes mediambientals, d'immigració o turisme, abusos, esclavitud, i fins i tot el turisme sexual consentit d'alguns països». És a dir, «creen algunes desigualtats molt més grans encara que les que les polítiques d'educació, salut, etc. volen pal·liar».

Reig també va parlar de les pròpies desigualtats que existeixen en els països desenvolupats hi ha diferències en el nivell d'educació, sobretot en l'àmbit de la formació del talent.

La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, va afegir que tot i que Andorra gaudeix d'uns bons nivells d'igualtat, cal seguir treballant per no fer passos enrere i, en un context de crisi econòmica, «cal racionalitzar els recursos per continuar donant els mateixos serveis». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT