PUBLICITAT

La corporació podrà invertir encara per un valor de 14 milions

  • No es cobreixen les jubilacions ni hi haurà acomiadaments
JOAN RAMON BAIGES
LA MASSANA

Periodic
Els assistents per conèixer amb detall el pla per reflotar EMPA i el comú, ahir. Foto: TONY LARA

L'altre àmbit en el que cal intervenir és a les arques comunals. El pla de viabilitat s'estén fins el 2021 per tal d'extirpar el deute del comú –que inclou el d'EMAP. El cònsol va explicar a llarg de la reunió que es parteix dels ingressos del comú d'aquest any (11,7 milions) i que aquesta xifra no s'incrementa en les previsions per als propers exercicis, sense tenir en compte una recuperació econòmica i podent invertir 14,2 milions. La despesa tampoc creix, i les contractacions queden congelades. No hi ha acomiadaments (ni a les pistes ni a la corporació) però tampoc es cobriran les jubilacions. Paral·lelament l'apartat de consum de béns corrents es va reduint, mentre que la inversió anirà augmentat un 1,8% de mitjana que es restarà del capítol de funcionament, i es va retornant als bancs l'endeutament contret. Del 2013 al 2021 la despesa corrent baixarà 1,4 milions i es podran invertir 14 milions, mentre que el deute bancari del comú es reduirà en 13,4 milions.

Per fer-ho més aclaridor, Baró va agafar l'estructura de la despesa d'aquest any i la del 2021, fent un exercici comparatiu. El 2013 la despesa corrent ha estat del 70% (abans ara del 79%); la despesa d'inversió, del 10% (abans el 15%), i el retorn del deute ha ocupat el 20% (un 6% abans).

despesa corrent / Al 2021 l'estructura serà la següent: 62% de despesa corrent; 18% despesa d'inversió, i 20% en retorn de deute, que quedarà a zero.

Sense percentatges, aquest any la despesa corrent serà de 8,3 milions i es tancarà amb 11 milions d'ingressos i 10,4 de despeses, i per tant la suma final representarà un superàvit d'1,3 milions d'euros. 2,2 milions d'euros es tornaran als bancs. Al 2009 la despesa corrent va representar una porció de 13,4 milions d'euros. «Això es vol mantenir fins el 2021, som tan realistes que no volem pensar en augmentar els ingressos», va subratllar el cònsol. Les xifres més grans, les que inclouen el comú, EMAP i Vallnord hauran de passar d'un endeutament de 43,1 milions a 38 milions a final d'aquest any, el que implica una disminució de cinc milions en un exercici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT