PUBLICITAT

Les obres del Lycée es retarden

  • Els tràmits administratius, massa llargs, van impossibilitar començar els treballs a l'estiu
  • L'arquitecte Pau Nadal i dues firmes franceses assumeixen l'autoria i la realització del projecte
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici del Lycée Comte de Foix que l'Administració francesa vol renovar després de quaranta anys de servei. Foto: TONY LARA

Les obres de rehabilitació i modernització del Lycée Comte de Foix no van arrencar aquest estiu passat com estava projectat, perquè els tràmits administratius per licitar les obres a un despatx d'arquitectura mixt, amb professionals andorrans i francesos, va requerir més temps del previst. No obstant això, el Delegat de l'Ensenyament Francès a Andorra, Michel Maginot, va explicar ahir que «els treballs arrencaran a mitjans del proper mes de juny amb un pressupost inicial de dos milions d'euros». Maginot es va mostrar confiat perquè «tot i que no s'hagin emprès els treballs, els diners estan bloquejats pel Copríncep que és qui va sol·licitar la partida pressupostària que ara ha de tornar al Ministeri d'Educació». I va afegir que «ara per ara, el projecte ha estat adjudicat a l'arquitecte andorrà Pau Nadal de Canillo, i a dos estudis d'arquitectura més, un de Foix i l'altre de Pamiers».

El Delegat de l'Ensenyament Francès, també va anunciar que «a partir de començaments d'any tornarem a presentar els concursos públics per licitar les obres i els materials per poder començar la rehabilitació». Però, va matisar que «és impossible fer obres al Lycée mentre hi ha alumnes que van a classe». Si l'alumnat complica una mica les coses, Maginot també va dir que «preferiríem que les empreses que hagin de fer els treballs i hagin de proveir els materials fossin d'Andorra per la senzilla raó que ja estan aquí», referint-se al fet que seria més practic per complir els terminis d'execució.

Un edifici de 40 anys / La iniciativa de renovar el Lycée va ser anunciada l'agost del 2012. En aquell moment, Maginot va anunciar que el Lycée faria objecte d'una sèrie d'intervencions d'urgència a partir d'aquest any amb una primera dotació de 250.000 euros per unes obres pressupostades en 3 milions per al 2013. «Les obres són molt diverses i van des de la refecció d'alguna teulada fins a l'aïllament de les façanes i les terrasses, passant per canviar la maquinària industrial de les cuines i el cablatge elèctric, entre altres».

I és que el Lycée Comte de Foix és un edifici vell de 40 anys «inadaptat en termes de consum energètic que a més té una sèrie d'instal·lacions i maquinària que no són conformes a la normativa». Les obres de millora responen a una auditoria encarregada pel Rectorat de Montpellier i van justificar en part la decisió del Ministeri d'Educació francès de posposar la construcció d'un nou Collège a Encamp. Maginot va explicar que la construcció d'un Collège a Encamp es va projectar per descongestionar el Lycée, «un establiment de gran envergadura, que de tota manera sempre serà el referent del sistema d'ensenyament francès». El nou Collège i la renovació del Lycée Comte de Foix fan part d'un mateix dossier, «però les dificultats pressupostàries no han permès que tirés endavant».

La crisi i l'estabilitat demogràfica d'Andorra, «fins i tot el retrocés del nombre d'habitants, fa que la construcció del Collège ja no sigui vital». A més, la necessitat de renovar l'edifici que pateix problemes tècnics i estructurals va decantar la balança. «La intervenció al Lycée s'havia de fer sense dilacions, es construís o no un nou Collège».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT