PUBLICITAT

Aïllats per la neu, connectats pel túnel

  • Si el Govern ho mana el túnel ha d'obrir barreres H Aquest hivern ha passat 4 cops
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Foto: TÚNEL D'ENVALIRA

Des que es va posar en funcionament el túnel d'Envalira, fa 11 anys, no s'ha hagut de tancar ni una vegada. Aquest és, de fet, el compromís que té la concessionària amb el Govern. Però no és l'únic. Si l'Executiu ho mana per situacions d'emergència o de meteorologia, l'Envalira ha d'obrir barreres i deixar passar de manera gratuïta a tots els conductors. És llavors el Govern qui assumeix el cost que això representa.

Podria semblar que són situacions beneficioses per al túnel. Però no. «Són els dies de menys trànsit de tot l'any. Perquè la gent coneix els perills i si pot fer el viatge més tard o més aviat ho fa», diu Trias.

De la mateixa manera que la neu no sempre és bona: Garanteix més afluència, però també implica més tancaments de carreteres, com la de l'accés de França.

Aquest ha estat un hivern excepcional. Les fortes nevades han obligat a aixecar les barreres fins a quatre vegades. La pitjor, el 7 de febrer, on els propis treballadors es van quedar aïllats i van haver de fer nit al Pas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT