PUBLICITAT

Andorra estudia implantar un nou sistema de reciclatge

  • Ha estat provat amb èxit a Cadaqués i consisteix en pagar un dipòsit per l'envàs
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Ministeri de Medi Ambient està estudiant la possibilitat d'importar un sistema de reciclatge d'envasos que es va provar al municipi català de Cadaqués amb èxit, tal i com va informar ahir l'ANA. Consisteix en pagar un dipòsit de cinc cèntims que els clients recuperen quan retornen l'envàs als establiments, i en el cas de la població empordanesa, es va aconseguir reciclar més d'un 70% dels envasos venuts, de manera que es van reduir el nombre d'envasos que van a parar als contenidors de rebuig.

Diversos alcaldes de Catalunya i l'Estat espanyol i consellers de Medi Ambient de les diferents comunitats espanyoles, així com el ministre de Turisme i Medi Ambient d'Andorra, Francesc Camp, van visitar la prova pilot feta a Cadaqués, i en el cas d'Andorra, el Govern va confirmar que s'està valorant la possibilitat de fer una prova pilot, tot i que encara no hi ha una decisió presa.

Cadaqués va valorar molt positivament ahir la prova pilot duta a terme entre l'abril i el juny per retornar els envasos de begudes als mateixos establiments on s'han comprat. La iniciativa consistia en pagar un dipòsit de cinc cèntims que recuperen quan retornen l'envàs, i es van retornat més del 70% dels envasos venuts.

Des del Govern van confirmar a l'ANA la visita que va fer Camp per conèixer el sistema, i que en aquests moments estan estudiant la conveniència de posar en marxa una prova pilot similar al Principat, tot i que de moment no hi ha una decisió presa. Amb aquest sistema es podrien millorar la xifra de reciclatge d'envasos, que actualment ronda el 14% mentre que la normativa europea recomana un 22,5%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT