PUBLICITAT

L'objectiu de la UdV és arribar als 25 alumnes per promoció

  • La universalitat inaugura les noves instal·lacions que inclouran una residència
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La nova seu de la Facultat de Ciències Odontològiques de la UdV, a l'antic Hotel Cornella, ahir Foto: ÀLEX LARA

L'antic Hotel Cornella ja és, oficialment, la seu de la Facultat de Ciències Odontològiques de la Universitat de les Valls (UdV). Ahir va tenir lloc la inauguració de les noves instal·lacions, on aquets curs assistiran els 12 alumnes de primer i segon i els deu professors del màster en odontologia. El rector de la UdV, Philip Garcia, va explicar ahir que a partir d'ara l'objectiu és «arribar als 25 alumnes per promoció, màxim 30» per tal de conservar «la filosofia de la UdV de mantenir la proximitat entre professorat i alumnat».

Dels vuit alumnes nous d'aquest curs, n'hi ha dos provinents de Suècia, per Garcia «és un sector que atrau i que creixerà». Pel que fa a les instal·lacions, Garcia va afegir que en tres setmanes els alumnes ja es podran instal·lar a la residència d'estudiants que hi haurà a la quarta planta del mateix edifici (un apartament de 600 metres quadrats amb 15 habitacions i cuina, saló i menjador compartits). Pel que fa a la clínica universitària, el rector va dir que «ha d'estar preparada per d'aquí dos anys, perquè puguin fer pràctiques els estudiants de quart any sobre pacients vius».

A la inauguració hi va asistir, entre d'altres personalitats polítiques, la ministra d'Educació, Roser Suñé, que es va mostrar satisfeta i va felicitar la UdV per «crear un nou sector de creixement de coneixement al país».

RECONEIXEMENT DE LA TITULACIÓ / La ministra Suñé va explicar ahir que a nivell del reconeixement de titulació i per tant, de poder continuar estudiant, «no hi ha cap dificultat» ara bé, va voler recordar que «pel que fa a l'exercici de la professió, és una professió regulada» i per tant «en cada país s'hauran de fer els tràmits necessaris que comporta, com qualsevol altres estudis d'aquest tipus».

En referència a les dues queixes que va rebre l'UdV de dos alumnes l'any passat, la ministra va explicar que van ser degudes a que a la universitat «li faltaven alguns compromisos» assolits en la seva creació, com el conveni per poder continuar els estudis. Aquest tema ja està sol·lucionat, tal i com va recordar ahir Garcia, amb la signatura del conveni amb la Universidade Fernando Pessoa de Portugal, «per tal que els alumnes que cursin el màster puguin obtenir la doble titulació: la andorrana, emmarcada dins el Pla Bolònia, i la portuguesa, compatible i reconeguda a tota la Unió Europea».

Les altres mancances, tal i com va explicar Suñé, feien referència alguns tràmits administratius, tant pel que fa les intal·lacions com pel que fa el tema que els alumnes «tinguessin ple coneixement del què era treure's la titulació aquí, sent nosaltres país tercer dins la Unió Europea», que també han quedat ja sol·lucionades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT