PUBLICITAT

L'acusat no sempre és maltractador

  • La fiscalia retira els càrrecs a un home processat per maltractaments a la seva dona
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la Batllia Foto: ANA / E. G.

El Tribunal de Corts va jutjar ahir un resident espanyol acusat d'un delicte de maltractaments en l'àmbit domèstic. Uns maltractaments que s'haurien produït l'any 2010 durant la relació que mantenia amb la que ara és la seva exdona. Però en el transcurs de la vista oral celebrada ahir al matí, i tenint en compte les declaracions tant de l'acusat com de la perjudicada, ja es veia a venir que la fiscalia no les tenia totes amb la seva qualificació inicial. En el moment d'elevar-la o no a definitiva, el Ministeri Fiscal va decidir retirar l'acusació.

«No es desprenen els elements suficients per determinar que hi ha hagut el maltractament que determina el psicòleg», va exposar la fiscalia. Pel psicòleg es referia a l'especialista que va atendre a la dona quan aquesta va decidir marxar de casa amb la seva filla (que llavors tenia dos anys i mig), i separar-se del seu marit.

En cap cas, però, la fiscalia va considerar que la dona estigués mentint. De fet, ella va assegurar ahir que mai va ser agredida, únicament una vegada va ser agafada del coll i empesa al llit durant una discussió. Sí que va assegurar, però, que l'acusat va donar en dues ocasions un cop de cul a la seva filla perquè aquesta plorés i del cansament quedés adormida. L'home estava enganxat a l'alcohol, i tenia comportaments violents i despectius contra la seva família, va explicar.

Va ser tot el procés que va seguir la dona un cop va decidir separar-se del seu home el que va portar a interpretar que hi havia hagut maltractaments. Tal i com va explicar ella mateixa, va acudir un dia al Banc d'Aliments perquè no tenien diners, i d'allà, després d'explicar el seu cas, la van derivar al Servei d'Atenció a la Dona. A aquest servei va explicar que el llavors seu marit tenia problemes amb l'alcohol, la controlava i «es posava violent amb la seva filla». «Em vaig sentir angoixada», va afegir, i per això va decidir marxar de casa. Va ser llavors quan l'informe psicològic va determinar que es tractava d'una dona maltractada.

Es consideri o no que això són maltractaments, amb el temps aquesta exparella ha aconseguit mantenir una relació «cordial», segons va definir la dona. L'acusat s'ha aparellat de nou i ha acceptat seguir un tractament de desintoxicació de l'alcohol.

Ahir la perjudicada no va demanar cap responsabilitat econòmica a l'acusat, exposant que l'únic que vol és que passi la pensió a la seva filla. Han signat un conveni per la custòdia i la remuneració econòmica. Fins i tot aquest estiu l'acusat ha tingut a casa a la seva filla durant un mes. Tal i com va testimoniar ahir la perjudicada, va cedir perquè l'home està sota seguiment mèdic i perquè està amb una parella que el «controla».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT