PUBLICITAT

La FAM creu que la legislació sobre el 'randonnée' és suficient

  • El Govern es compromet a estudiar la proposta de les estacions
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una jove practica ?randonné' a Grandvalira Foto: ÀLEX LARA

El passat dilluns, i tal i com va avançar aquest rotatiu, representants de les estacions d'esquí del país es van reunir amb el Govern per demanar un enduriment de la legislació relativa a la pràctica de l'esquí de muntanya. Degut a l'augment de practicants d'aquest esport les pistes no poden controlar sovint conductes perilloses, que també afecten als que fan esquí alpí. La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) no comparteix del tot aquest posicionament. Exposen que la legislació actual sobre el randonnée, que data del 2007, ja és suficient clara i actualitzada. «El que s'ha de fer és posar-la a la pràctica», va manifestar el director tècnic i esportiu de la FAM, Carlo Ferrari.

Des de la federació argumenten que aquest reglament es va fer amb la col·laboració de totes les parts implicades, i que està fet «amb cara i ulls». Regula aspectes com que s'ha de pujar en fila índia, no es poden utilitzar pistes que les estacions considerin que es troben en estat perillós o no es poden portar animals de companyia mentre es practica l'esquí de muntanya. Amb tot, però, la FAM reconeix que sovint aquesta legislació no s'aplica en la seva vessant més estricte.

El que no planteja aquest reglament, derivat de la Llei de l'esquí, són sancions econòmiques als infractors, sinó la possibilitat que les pistes expulsin a aquelles persones que realitzin practiques irregulars o perilloses. I aquest és un dels punts que les estacions volen modificar.

D'altra banda, la FAM va recordar que durant aquesta temporada passada Ski Andorra va engegar una campanya de comunicació per conscienciar de la pràctica responsable d'aquest esport, el que significaria «un primer pas» per a tenir més en compte el reglament.

EL GOVERN HO ESTUDIARÀ /Finalment, i pel que fa al resultat de la reunió mantinguda dilluns al Govern, aquest es va comprometre a estudiar la proposta de les pistes, tot i que va voler recordar que la reunió va ser una primera presa de contacte i que cal noves trobades per analitzar la situació en profunditat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT