PUBLICITAT

La Fira d'Andorra la Vella supera «amb escreix» els 60.000 visitants

  • La carn amb el segell de qualitat IGP es podrà començar a vendre aquest dimecres
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
A l'esquerra, la Fira d'Andorra la Vella. A la dreta, Jordi Alcobé, durant el tast d'hamburgueses a la Fira de bestiar, ahir Foto: ana/m.c

LLa Fira d'Andorra la Vella va tancar ahir les seves portes amb un gran èxit de participació i d'afluència de públic. Tenint en compte que hi havia diverses entrades, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, no va voler donar una xifra exacta de visitants però va assenyalar que s'han superat «amb escreix» les 60.000 persones de l'any passat. Així, va considerar que «els objectius que ens havíem marcat, els hem aconseguit». Ferrer també va indicar que durant el cap de setmana han detectat més turistes que d'altres anys, un fet que atribueixen a la promoció de la fira a l'exterior i a la millora dels accessos amb l'entrada per la plaça de la rotonda.

Per la seva part, el cònsol menor, Jordi Minguillón, va destacar l'esforç per internacionalitzar la fira i els resultats comercials d'alguns estands d'automòbils que, va afirmar, aquest any han pogut tancar vendes. A més, l'opció d'unir l'avinguda Meritxell amb la fira per la plaça de la rotonda va fer que sigui una «fira de tot el poble per tot el poble». L'objectiu, va dir, és fer que l'any vinent sigui «com aquest com a mínim».

Pel que fa a l'organització dels espais, Ferrer va afirmar que la majoria d'opinions que ha rebut veuen la distribució d'enguany com un espai «més ampli, més net, més de fira de qualitat i més endreçada».

CARN DE QUALITAT / El segell de qualitat d'Identificació Geogràfica Protegida (IGP) es podrà començar a usar en la comercialització de la carn d'Andorra aquest dimecres, 30 d'octubre. Així ho va anunciar ahir el director d'Agricultura, Landry Riba, durant la 35a Fira concurs d'Andorra la Vella que va comptar amb un volum de caps de bestiar similar a la de l'any passat, informa ñ'ANA.

Segons Riba, això és una mostra de l'estabilitat del sector que des de fa 5 o 6 anys manté el nombre d'explotacions ramaderes. Durant l'acte d'ahir es va fer un reconeixement als ministres i tècnics que han treballat en el projecte de la IGP i es va oferir un tast d'hamburgueses realitzades amb carn que està inclosa en aquest segell de qualitat.

La feina, però, «no s'acaba aquí», va manifestar Riba. Ara cal mantenir les pràctiques ramaderes que han portat a la consecució d'aquest segell i sensibilitzar la població sobre la importància i el valor de la carn.

«Sota la IGP Carn d'Andorra s'hi troben animals d'un màxim de 24 mesos, més enllà hi ha els de qualitat controlada i si no compleixen ni l'un ni l'altre no disposen de segell de qualitat», va explicar el responsable d'Agricultura. A més, hi ha altres aspectes com la proximitat de la producció i altres punts del plec de bases sobre els quals s'anirà insistint per donar a conèixer les característiques del producte.

La voluntat de la societat Ramaders d'Andorra és que no hi hagi un gran diferencial de preu respecte d'altres carns, però que el consumidor s'acostumi a «discriminar» què pot trobar sota el paraigües de cada segell i pugui escollir, va dir Riba.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT