PUBLICITAT

Reacció en cadena fins a Martí

  • El complement d'informació arriba a la Directora General el 10 de setembre, un dia més tard informa al president del consell d'administració i aquest es dirigeix al cap de Govern de forma immediata
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

L'informe del Director de Sistemes d'Informació va provocar una reacció en cadena i va ser el detonant d'una darrera missiva de Delgado informant al cap de Govern, Toni Martí, de que l'informe inicial contenia una errada de gran calibre. Gasia va redactar el complement d'informació en relació a la incidència el 10 de setembre. Un dia després, Joaquima Sol es dirigeix a Delgado alertant-li «de circumstancies de les que en aquells moment no vaig ser informada i que al meu entendre, és necessari que en prengueu coneixement amb la premura que mereix». La missiva va acompanyada del complement d'informació. Acte seguit, el mateix dia, Delgado es dirigeix a Martí comunicant-li la informació que acaba de rebre de Sol (adjuntant còpia), i avisant que la Directora posa de manifest un informe de Gasia i Salinas que conté una nota aclaratòria «que entén que mereixen l'obertura d'un expedient informatiu per al total esclariment dels fets succeïts».

Per si faltava més llenya al foc, el 27 de setembre un terç dels treballadors de la CASS signen una carta crítica contra l'actuació dels dirigents de la parapública argumentant que no s'ha seguit el principi d'igualtat de tracte en depurar responsabilitats als implicats. En paraules més planeres, es tracta d'una queixa perquè tota la responsabilitat ha recaigut sobre el cap d'informàtica i no s'ha fet el mínim gest de buscar altres responsables més amunt. S'ha intentat confondre l'opinió pública al·legant que els treballadors no eren conscients de la carta del tècnic en que admetia que no es feien des de fa anys els controls. Segons indagacions d'aquest rotatiu, els empleats coneixien aquest detall aclaratori. La carta està signada 11 dies més tard del complement d'informació, un temps que sembla prudencial com perquè s'estengués la informació. El personal de la CASS –són una seixantena els que firmen la carta–, es refereixen al fet que la directora general de la parapública, Joaquima Sol, és qui ha assumit la direcció d'aquest departament informàtic un cop procedida la destitució. I en relació a les legislacions que es podrien haver vulnerat a l'hora de suspendre en el càrrec aquest treballador, els treballadors de la Seguretat Social n'esmenten tres. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT