PUBLICITAT

El Club Piolet costarà un 20% menys a ATV amb la nova productora

  • L'entitat renova el contracte de lloguer de l'edifici fins al 2018 per un import de 161.280 euros l'any
LAIA F.MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presentació del Club Piolet que va fer Ordino Studios a RTVA. Foto: ÀLEX LARA

Andorra Televisió té previst un pressupost de 3.523.044 euros per al 2014, dels quals 2.877.475 euros serà l'import aportat pel Govern en concepte de transferències corrents, tal i com consta a l'Exercici 2014 de l'entitat. En aquest pressupost hi ha prevista una partida «d'uns 200.000 euros» per a Ordino Studios, la qual s'encarregava de la producció externa d'un dels programes insígnia de la ràdio i la televisió públiques al llarg dels últims anys, el del Club Piolet, tal i com va explicar ahir el director general de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVA), Francesc Robert.

Ara bé, en les últimes setmanes les coses han canviat. Segons va informar Robert, el contracte amb Ordino Studios venç demà, i, «tal i com anaven les coses, nosaltres ja els vam dir que no volíem renovar». Respecte a la continuïtat del Club Piolet, Robert va dir que està «completament garantida» ja que «ja s'ha tancat el contracte amb una nova productora formada per part de l'equip humà que treballava a Ordino Studios» i que serà l'encarregada del programa infantil. Robert va informar que «amb el nou contracte hem intentat que es redueixi el cost de producció», una reducció «que calculem que és d'un 20%». Per tant, el Club Piolet costarà uns 40.000 euros menys (160.000 euros aproximadament). El director va voler subratllar que els nous encarregats del programa infantil «continuaran donant la mateixa qualitat», i pel que fa als diners que s'estalvia l'entitat, «ens permetrà invertir en altres partides».

Pel que fa ala feina feta per Ordino Studios, Robert va voler deixar clar que «nosaltres hem rebut totes les entregues d'allò que havíem pactat», a més, va destacar que «el canvi d'imatge no ha estat un cost, sinó una inversió; és feina que ja està feta i que queda pel futur».

UN LLOGUER «ELEVAT» / Pel que fa a les despeses corrents de RTVA, una de les quals es destaca en el mateix Pressupost és la del lloguer de l'edifici; en el document de l'Exercici 2014 s'informa que el contracte «s'ha renovat per un període de cinc anys amb venciment l'any 2018. El seu import anual és de 161.280» i afegeix «cal remarcar, però, que malgrat aquesta reducció, el cost del lloguer continua estant per sobre del preu de mercat de la zona, a més l'edifici té gran quantitat d'espai ociós». Robert va explicar ahir que aquest apreciació està feta amb l'objectiu de «conscienciar» i va afegir que «no deixa de ser un contracte que es pot finalitzar abans dels cinc anys», a més, «en aquest hem afegit una clàusula que de fet ens permetria fer-ho sense massa penalització».

DÈFICIT 0 / En el pressupost per a l'any que ve, Ràdio i Televisió d'Andorra disminueix els seus ingressos un 3% respecte el 2013 (112.170 €), tot i preveient que la publicitat continuï amb la mateixa tendència que el 2013 i que es mantingui en «un import de 450.000 euros». Cal tenir en compte que la transferència del Govern disminueix un 2,3% com a totes les parapúbliques, en el cas de RTVA 67.739'96 euros menys. Una quantitat, però, que segons consta al Pressupost també es redueix en la despesa, que queda en 3.327.475 milions. Finalment, si es tenen en compte les despeses d'inversió (195.569 euros), el resultat és un dèficit o superàvit igual a zero.

En el pressupost també es destaca la importància de l'adquisició de tecnologia via rènting ja que «el material llogat és sempre més modern, no queda obsolet i no necessita una despesa en inversió tan elevada com la compra». En l'Exercici 2014 també es destaca que l'equip de treballadors a 31 de gener de 2013 era de 69 persones, el mateix previst per al 2014, i que aquest és «inferior al que hi havia l'any 2000», quan era de 84; «amb això vull dir que s'està fent molt amb molt menys. Hem renovat el portal web, què ara té personalitat pròpia, hem reformulat els informatius, també hem produït dos documentals. Crec que cal tenir-ho en compte», va voler subratllar Robert.

PROJECTES D'ESTAT», A PART/ Paral·lelament al projecte de pressupost per al 2014, RTVA «presenta un projecte de programa d'actuació, inversió i finançament extraordinari per a dos conceptes que considerem importants per al 2014: la quota de membre actiu de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) i la cobertura informativa dels Jocs Olímpics d'hivern a Sotxi», un pressupost que ascendeix a 82.478 euros. Segons va explicar el director de la parapública, «s'ha fet un pressupost a part perquè són projectes d'Estat i van més enllà del dia a dia del funcionament». Pel director, «cal marcar la diferència d'aquests esdeveniments extraordinaris per tal que no distorsionin la gestió».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT