PUBLICITAT

SDP «formaria part d'un Govern de coalició» amb membres de DA

  • Bartumeu vol saber si és cert que Martí consultarà el Vaticà pel matrimoni gai
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ahir. Foto: TONY LARA

El president del Grup Parlamentari Mixt i membre de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, va dir ahir que si en les properes eleccions es donés el cas i quedés un arc parlamentari més fraccionat, veuria possible fer un govern de coalició amb una part del Govern actual. En aquest sentit, Bartumeu es va mostrar sorprès que s'hagués donat més importància a les seves declaracions que no es tornaria a presentar com a candidat, «tot i que en cap moment vaig dir que deixés la política ni la vida pública», que al fet de la seva predisposició de formar part d'un Govern ‘compartit' amb els demòcrates.

El president del grup mixt va comparèixer ahir en roda de premsa per parlar d'una pregunta entrada a tràmit d'urgència pel seu grup, i que el Govern haurà de respondre avui en la sessió de control, en la qual es demana si és cert que aquest «ha decidit adreçar-se a l'Estat del Vaticà» per demanar-li l'opinió sobre el matrimoni gai, una qüestió que és potestat legislativa del Consell General.

La «possibilitat» que el grup de DA hagués demanat al cap de Govern que preguntés al Vaticà sobre el matrimoni gai –una informació publicada fa uns dies en un mitjà del país– «em sorprèn que ningú l'hagi desmentit». Bartumeu va dir que «espero que a ningú se li hagi passat pel cap», ja que d'altra manera representaria «una patacada important a la sobirania del Consell General» i «la Constitució començaria a grinyolar».

Per altra banda, el president del grup mixt va anunciar que demanaran informació al Govern sobre les subvencions que s'han sol·licitat en el marc del programa de finançament preferent, després del que ha succeït amb Ordino Studios.

ESMENA A LA TOTALITAT / Pel que fa al projecte de llei de Pressupost per al 2014, Bartumeu va explicar que encara no han tingut temps d'estudiar-se el text, que demanaran una pròrroga suplementària i que si es concedida per sindicatura, el debat tindrà lloc el 12 o el 19 del mes que ve. De totes maneres i «no és cap notícia, ja diem que farem una esmena a la totalitat», va afegir per acabar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT